< Inapoi la Stiri

Greseli comune intr-o scrisoare de recomandare

Postat de Myjob la data de 8 decembrie 2006

Una din modalitatile in care puteti iesi in fata celorlalti candidati cu care concurati pentru ocuparea unui post este scrisoarea de recomandare.

Scrisoarea de recomandare este din ce in ce mai ceruta de angajatori pentru ca le ofera acestora posibilitatea a citi o opinie obiectiva despre dumneavoastra si performantele dumneavoastra la locul de munca. MyJob va pune in tema cu cateva din greselile pe care este bine sa le evitati intr-o scrisoare de intentie de calitate.

"Nu am experienta si nu pot obtine recomandari. Ce fac?"
Cereti o scrisoare de recomandare indrumatorului de an sau profesorului cu ajutorul caruia ati sustinut lucrarea de licenta. Rugati-l sa insiste mai mult pe aspectele vocationale, aratand de ce sunteti potrivit si pregatit pentru domeniul in care doriti sa lucrati.

Nu va entuziasmati prea tare!
Este normal sa cereti o scrisoare de evaluare unei persoane despre care stiti ca va spune lucruri bune despre dumneavoastra. Nu va lasati dusi de val atunci cand cititi scrisoarea de recomandare. Persoana care va citi scrisoarea de intentie va evalueaza pe dumneavoastra, iar cele pe care autorul scrisorii le declara trebuie dublate de impresia pe care dumneavoastra o veti lasa.

O scrisoare de recomandare trebuie sa explice evolutia dumneavoastra
O scrisoare de recomandare nu este o lunga lista de adjective. Autorul scrisorii ar trebui sa incerce sa explice si sa exemplifice afirmatiile despre dumneavoastra. In cazul contrar scrisoarea de recomandare va poate aduce mai multe dezavantaje.

Alegeti cu grija autorul scrisorii
Nu alegeti sa rugati un coleg cu care va intelegeti bine sa va scrie scrisoarea de recomandare doar pentru ca veti primi o descriere frumoasa. Persoana care va scrie scrisoarea de recomandare trebuie sa fie intr-o pozitie din care va poate evalua. Alegeti cu grija evaluatorul dumneavoastra.


Citeste continuarea articolului

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti