< Inapoi la Stiri

Noul Cod Rutier va intra in vigoare pe data de 1 decembrie

Postat de Myjob la data de 30 noiembrie 2006

Noul Cod Rutier va intra in vigoare pe data de 1 decembrie si aduce elemente noi, cel mai important fiind introducerea punctelor de penalizare, o sanctiune complementara care va insoti amenda pentru anumite contraventii. Unele sanctiuni s-au inasprit, altele s-au diminuat sau chiar ameliorat.

Odata cu noul cod vine si simplificarea procedurilor de inmatriculare a vehiculelor, decizie luata in sedinta Executivului de miercuri, 6 septembrie.
Iata cele mai importante noutati aduse de noul Cod rutier:

- In circulatia pe autostrazi, pe drumurile expres si pe cele nationale europene conducatorii de autovehicule sunt obligati sa foloseasca si in timpul zilei luminile de intalnire.

- Conducatorii de autovehicule pot fi avertizati de politia rutiera in legatura cu prezenta in trafic a dispozitivelor de masurare a vitezei, prin mass-media sau panouri de avertizare. Conducatorii de autovehicule pot folosi mijloace proprii de detectare a dispozitivelor de masurare a vitezei. Folosirea aparatelor de bruiere a sistemelor de supraveghere si monitorizare a traficului (gen antiradare) va ramane interzisa.
Citeste continuarea articolului

Parada militara in Bucuresti
Parada militara este constituita din forte ale Ministerului Apararii, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii, aflate sub comanda generalului-maior NECULAI BAHNAREANU.
Comandantul paradei este loctiitorul sefului Statului Major al Fortelor Terestre. Este licentiat al Universitatii Nationale de Aparare. A absolvit Cursul post-academic superior de stat major si Colegiul National de Aparare.

Citeste continuarea articolului


ALTE RECOMANDARI
Zune incearca sa se apropie de iPod
Secretul viorilor Stradivarius
Ghidul cetateanului roman in Uniunea Europeana

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti