< Inapoi la Stiri

Rusia ne foloseste ca tinta pentru un avantaj in negocierile cu UE

Postat de Myjob la data de 23 noiembrie 2006

Rusia a instiintat Bruxelles-ul printr-o scrisoare datata cu o saptamana inainte de veto-ul impus de Polonia pentru negocierile UE-Rusia asupra dubiilor fata de calitatea importurilor de carne din viitoarele state-membre UE Bulgaria si Romania din cauza pericolului pestei porcine. Rusia si-a anuntat intentia de a impune un embargo asupra importurilor de carne din UE incepand cu 1 ianuarie 2007. Pierderile UE intr-o asemenea eventualitate ar fi de pana la 2 miliarde de euro anual. Pentru comparatie ¿ Polonia pierde 400 de milioane de euro in urma interdictiei la exporturile sale in Rusia.

¿Nu avem nevoie de nici un fel de concesii [in legatura cu un potential embargo¿ a spus purtatorul de cuvant al Comsiei europene, care a adaugat ca nici un produs de origine animala nu ar putea fi respins odata ce Comisia va demonstra Rusiei ca si-a luat masurile de prevedere pentru a se proteja pe sine si terte tari si ca nu exista nici un pericol ca produse infectate din Bulgaria sau Romania sa ajunga in UE. La aceste asigurari , un oficial rus citat de EU Obserfver a spus: ¿Sunt multe aspecte legate de Romania si Bulgaria in legatura cu care suntem preocupati¿.


Citeste continuarea articolului

Premierul Tariceanu pleaca la Paris sa se opereze

Premierul Calin Popescu Tariceanu pleaca la Paris, pentru a se opera la picior. Daca nu apar complicatii, premierul va putea parasi clinica din Franta in doua zile. Recuperarea se va face in Romania, sub supravegherea medicilor romani. Operatia va avea loc in Franta, intrucat in Romania nu exista aparatura necesara pentru operarea ligamentelor incrucisate.

Citeste continuarea articolului

Alte recomandari

Germania va ratifica aderarea Romaniei la UE
Proiect privind combaterea extinderii gripei aviare
Senatul n-a aprobat legea privind alegerile pentru Parlamentul European

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti