< Inapoi la Stiri

Filip Teodorescu - un spion-sef vorbeste

Postat de Myjob la data de 13 noiembrie 2006

Filip Teodorescu a iesit la pensie din SRI in grad de colonel. Acesta a preferat sa nu fie promovat pentru a nu provoca opinia publica. Functia sa a batut gradul, adesea. Ion Cristoiu l-a invitat in emisiunea sa, "Zig-zag" de duminica seara. A fost singurul invitat.
A lucrat 19 ani in spionaj si contraspionaj, a fost directorul Serviciului de contraspionaj al Securitatii.¿Eram in inchisoare la Timisoara [in 1990] si m-a vizitat domnul profesor Magureanu si mi-a propus sa imi reiau activitatea si sa ii fiu prim loctiitor. Si i-am spus: ¿Domnule profesor, stiti eu sunt in zeghe si gardianul este la usa; vine acum sa ma duca la loc in celula!¿ Mi-a raspus: ¿Lasa domnule, ca daca accepti vei iesi intr-o saptamana.¿ Am mai stat in inchisoare inca un an si jumatate! ¿ Directorul SRI il vizita cam o data pe luna.
De la 1 iulie 1991 domnul Filip Teodorescu a devenit primul loctiitor al directorului SRI. Dar fara numire oficiala, pentru ca la aceea data inca nu era achitat de justitie. A ocupat aceasta functie un an si jumatate.
Filip Teodorescu a fost initiatorul constituirii centrelor zonale ale SRI pentru a putea coordona toata activitatea operativa din teritoriu.
Citeste continuarea articolului

Apelul papei pentru schimbarea ordinii globale

¿E nevoie sa schimbam modelul de dezvoltare global: o cer atat scandalul foametei cat si urgentele mediului inconjurator si cele energetice¿ ¿a spus papa Benedict al XVI-lea in apelul lansat de Ziua Recunostintei.
Denuntant ¿drama foametei¿, papa a indemnat la ¿eliminarea cauzelor structurale legate de sistemele de guvernare a economiei mondiale care rezerva cea mai mare parte a resurselor naturale ale planetei unei minoritati a populatiei¿.
Citeste continuarea articolului

Alte recomandari

Romania nu va abandona Alianta in Irak
Revelionul in Bucovina, mai scump decat cel de peste hotare
Mutu nu merge in Spania

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti