< Inapoi la Comunicate

MyJob: O vara cu tineri activi pe piata muncii

Postat de Myjob la data de 9 octombrie 2008

Vara aceasta, tinerii intre 20 si 25 de ani au fost foarte activi pe piata fortei de munca. In iulie si august 2008, numarul de tineri candidati pentru un loc de munca pe portalul MyJob.ro a crescut cu peste 40%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Cei mai activi in cautarea unui loc de munca pe MyJob.ro in vara aceasta au fost proaspetii absolventi de facultate. Interesul tinerilor pentru un job a crescut competitivitatea pe piata muncii, efect sporit cu atat mai mult cu cat, potrivit acordului de la Bologna, anul 2008 a fost primul in care au absolvit doua generatii de studenti in acelasi timp.

Daca oportunitatile de cariera publicate pe MyJob.ro au crescut cu 15-20% in iulie si august 2008 comparativ cu anul trecut, numarul CV-urilor inscrise pe site este mai mare cu peste 35% fata de aceeasi perioada din 2007. Dintre candidatii de pe MyJob.ro, femeile sunt mai active decat barbati - ele au cu 16% mai multe CV-uri inregistrate. In schimb, barbatii sunt mult mai interesati de joburi in strainatate decat femeile, raportul intre sexe fiind, in acest caz, de 4 la 1.

In 2008, cele mai atractive cinci orase pentru candidatii MyJob.ro au ramas aceleasi de anul trecut: Bucuresti, Cluj Napoca, Timisoara, Brasov si Iasi. Domeniile de interes preferate raman si ele, in mare, aceleasi ca in 2007: in top 5 se afla Vanzarile, Serviciu Clienti, Banci/Finante, Marketing si Secretariat. Daca anul trecut Managementul era al cincilea cel mai popular domeniu de activitate printre candidatii de pe MyJob.ro, in 2008 afluxului de proaspeti absolventi a facut ca Secretariatul sa devina preferat ca domeniu de inceput de cariera.

In aceasta toamna, asadar, oferta variata de candidati aflati la primul pas in cariera da posibilitatea companiilor interesate sa integreze in echipa lor cele mai promitatoare talente - o investitie deloc neglijabila pentru viitor.

Despre MyJob.ro

Din anul 2001, MyJob.ro s-a aflat continuu in centrul activitatii pietei de recrutare din Romania, oferind un instrument util si eficient atat companiilor in cautare de resurse umane, cat si candidatilor dornici de a-si dezvolta o cariera de succes. Prin intermediul serviciilor oferite si a evenimentelor organizate, MyJob.ro ajuta la dezvoltarea dinamica a pietei de resurse umane din Romania.

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti