< Inapoi la Comunicate

Ce specialisti mai cauta acum angajatorii

Postat de Myjob la data de 28 iulie 2010


Desi atat analistii, cat si oficialitatile din Romania preconizeaza pastrarea scaderii economice si pentru 2010, piata muncii da semne de revenire – numarul de oferte de munca a crescut clar in prima jumatate a acestui an.

Cele mai cautate pozitii, conform statisticilor site-ului de recrutare Myjob pentru intervalul ianuarie-iunie 2010, sunt cele de Manager, Trainer si Reprezentant vanzari. Anunturile pentru joburi de manager se refera in primul rand la lideri de echipa, tot in Vanzari, in Asigurari, insa si in Marketing sau pentru departamentul economic. Pozitia a doua ocupata de traineri demonstreaza ca firmele romanesti investesc in 2010 mai mult decat in anii trecuti in specializarea angajatilor, fie pentru a limita recrutarea de profesionisti foarte nisati, fie ca beneficii extrasalariale in acesti ani de criza.

De remarcat totodata ca, exceptand Reprezentantii si Agentii de vanzari, toate celelate pozitii din top 10 sunt ocupate de joburi pentru specialisti:

1. Manager

2. Trainer     

3. Reprezentant vanzari

4. Agent vanzari

5. Business analyst

6. Project manager

7. Administrator

8. Software Engineer

9. Consultant financiar

10. Inginer    

La mare cautare pentru companiile din Romania se afla analistii de business, directorii de proiect, administratorii si inginerii, precum si specialistii IT&C. Reapar in top si consultantii financiari – un  semn al redresarii usoare din sectorul bancar, insa si efect al reformei anuntate in asigurarea obligatorie a locuintelor.  

Cat priveste topul domeniilor celor mai active in recrutare, pe Myjob primul loc pe podium este ocupat de Vanzari, ca de altfel din 2007 pana astazi. Neschimbata este si  pozitia a 2-a, unde se situeaza recrutarile din IT&C. Oferte numeroase sunt si in Serviciu clienti si Inginerie / Tehnologie – 2010 este, dupa cum s-a vazut, un an in care se cauta mai mult decat in perioadele precedente, specialistii cu studii superioare. Usor isi gasesc un job si cei cu calificari in Contabilitate, precum si economistii.

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti