Descriere

Titlu post   Analist
Locaţie   Bucuresti
Nume organizaţie   Echipa Solutii Relatii Clienti
Descriere departament   Banca Comerciala Romana is the most important financial group in Romania, employing around 8,700 people and developing financial & banking businesses on both local and international markets. As a universal bank, with a network of almost 650 branches across the country, we offer our retail clients a wide range of products and services, at the highest quality and professional standards. We are also focusing on corporate clients, serviced via 50 Business Centers located in Romania?s main cities. Since 2006 we are part of Erste Bank, an Austrian based financial group. Erste Group with more than 50.000 employees is a leading player in the financial sector in Central and Eastern Europe, offering financial services to more than 16, 6 million clients and operating in 8 countries: Austria, Czech Republic, Slovakia, Hungary, Croatia, Serbia, Romania and Ukraine. BCR is the largest and most prestigious Romanian bank that motivates and challenges us, its employees, to be the best in our line of service.
Descriere scurtă  

Definirea si specificarea functionala de solutii informatice la cerintele de business, conform cu aria de responsabilitate a echipei. Controlul tehnic al implementarii pentru a asigura livrabile de calitate si aliniate cu strategia tehnica de evolutie a sistemelor informatice.

Descriere detaliată  

Rolul postului:

Definirea si specificarea functionala de solutii informatice la cerintele de business, conform cu aria de responsabilitate a echipei. Controlul tehnic al implementarii pentru a asigura livrabile de calitate si aliniate cu strategia tehnica de evolutie a sistemelor informatice.

 

Principalele tale sarcini si responsabilitati:

  • Analizeaza fezabilitatea cerintelor de business pentru schimbari in sistemele informatice aflate in gestiunea echipei.
  • Identifica functionalitati noi, respectiv intregul impact functional asupra unor functionalitati existente pe sistemele informatice aflate in gestiunea echipei, pentru a raspunde la cerintele de business. Foloseste cunostinte de modelare de date si realizare a diagramelor de activitati ce descriu noi procese si fluxuri de date, pentru a determina cerintele de dezvoltare pentru aplicatii noi sau imbunatatirea functionalitatilor aplicatiilor existente, conform cerintelor de business.
  • Formuleaza solicitari de clarificare a cerintelor de business pentru a defini in mod corect si complet functionalitatile noi, respectiv cele modificate.
  • In cadrul etapei de planificare a implementarii: furnizeaza necesar de activitati si resurse pentru analiza functionala, precum si evaluari de durata a activitatilor.
  • Propune solutii de reducere sau reformulare cerinte pentru a incadra implementarea in termenele solicitate de business.
  • Construieste documentatia de specificatii functionale ca raspuns la cerintele de business agreate. Actualizeaza documentatia functionala a sistemelor informatice noi sau modificate prin aceste specificatii, cel tarziu la momentul intrarii in productie.
  • Asigura analiza functionala a defectelor software identificate pe sistemele informatice aflate in responsabilitate, atat in perioada de implementare cat si in productie. Propune solutii de rezolvare la nivel functional a acestor defecte.
  • Asigura suport in definirea planului de testare pentru functionalitatile implementate sau modificate
  • Construieste livrabilele tehnice necesare pentru punerea in productie a modificarilor parametrilor business de functionare a sistemelor informatice aflate in responsabilitate.
  • Comunica si colaboreaza cu alte birouri si echipe din cadrul Diviziei Organizare si Solutii IT pentru definirea functionala de solutii integrate, peste mai multe aplicatii, care implica sistemele informatice aflate in responsabilitatea echipei, si pentru asigurarea functionarii corecte a acestora
  •  Identifica solutii de implementare externa a unor livrabile software si solicita contractarea acestora in cazul in care este aprobat bugetul necesar
Cerinţe post  
  • Studii: superioare de lunga durata

Cunostinte tehnice si de afaceri:

  • Experienta in proiecte de tip CRM Operational sau Internet Banking

  • cunostinte despre banca si produse / servicii bancare
  • cunostinte economice si financiare
  • cunostinte in tehnici de modelare date; experienta in utilizarea unor pachete software specializate (tehnici UML) poate constitui un avantaj
  • lucrul cu pachete complexe software in dezvoltarea de aplicatii pentru domeniul bancar constituie un avantaj
  • experienta cu tehnologii Oracle si XML constituie un avantaj

 

Aptitudini :

capacitate de relationare cu alte persoane;

creativitate, inovatie, imaginatie, initiativa, gandire logica, capacitate de anticipare a schimbarilor; capacitate de adaptare la schimbari; planificare in avans pentru organizarea propriei activitati; capacitate de analiza, evaluare, corelare si sinteza a  informatiilor; abilitati de comunicare verbala si in scris; spirit de observatie; capacitate de asimilare de noi cunostinte;

 

Atitudini :

simtul datoriei, al responsabilitatii,

constiinta calitatii, orientarea catre client, gandire analitica, de ansamblu, analiza logica a situatiilor si emiterea de judecati adecvate, disponibilitati de relationare si de adaptare, spirit de echipa, atentie la detalii, autocontrol in situatii de stres, integritate prin sustinerea valorilor etice ale bancii; dorinta de autodezvoltare.

Detalii suplimentare    
Mod de candidare   Pentru a aplica, acceseaza urmatorul link:https://recrutare.bcr.ro/OA_HTML/IrcVisitor.jsp?L=RO
Experienta relevanta in domeniu   F. 3-5 ani
Nivel cariera   C. Nivel mediu (peste 3 ani)
Categorie post   Angajati cu Experienta
Categorie de angajare   Perioada nedeterminata de timp