15 aptitudini-cheie pentru orice job

Aptitudini-cheie in orice jobAngajatorii cauta, pentru ofertele de joburi, candidati care se deosebesc prin aptitudini, competente si atribute care ajuta la mentinerea productivitatii si a profitului la nivel inalt. Care sunt insa aptitudinile cele mai cautate de angajatori? Ce talente trebuie sa ai ca sa fii selectat pentru orice job? Iata o lista cu abilitati utile pentru orice job – afla cum le poti dezvolta si promova in CV.    

1. Atentie: Daca gandesti si planifici inainte de a actiona, iti vei spori considerabil sansele de a fi ales de un recrutor. O astfel de aptitudine permite un bun management al riscurilor, iar angajatorii urmaresc acest aspect la un job.

2. Cooperare: Dorinta de a te implica in diverse proiecte si capacitatea de a socializa in interes de munca sunt avantaje in obtinerea unui job. Daca nu te-ai gandit sa mentionezi o astfel de aptitudine in CV-ul tau, fa-o acum! Daca nu ai deja un CV online, creeaza-ti cont si redacteaza-ti CV-ul.

3. Creativitate: Cat de familiara iti este expresia “a gandi in afara limitelor”? Angajatorii vor persoane inovative care aduc perspective noi in job si in companie.

4. Disciplina: Aceasta aptitudine include capacitatea de a iti realiza sarcina la job si de a finaliza proiectele fara a fi distrat sau plictisit. Disciplina nu inseamna doar atitudinea fata de superiori la job, ci tine si de ceea ce iti impui singur sa faci.

5. Atingerea obiectivelor: Companiile te vor cauta daca ai realizari in termen optim si daca muncesti pentru obiectivele propuse. Pentru o mai buna prezentare a CV-ului, alege sa treci exemple de realizari atunci cand redactezi aptitudini.

6. Atitudine pozitiva: Angajatorii considera ca ai nevoie de asa ceva pentru a obtine performanta la job prin stimularea productivitatii. Incearca sa privesti partile bune si sa te auto-motivezi, iar relatia cu cei din jur se va imbunatati.

7. Buna-vointa: Acesta particularitate tine de relatia cu colegii de job si cu sefii. Niste colegi bine-intentionati cresc sansele de socializare si de a lucra bine in echipa. Poate ca nu treci buna-vointa ca o caracteristica esentiala in curriculum vitae, insa poti sa adopti aceasta atitudine la interviul de angajare.

8. Putere de convingere: Grupurile de la job au nevoie de lideri puternici pentru a le ghida. In acest context, influenta la job include tendinta de a avea un impact social pozitiv prin discursuri. Mai ales daca soliciti un job care necesita aptitudini de management, leadership-ul va fi apreciat de catre recrutor.

9. Optimism: O atitudine pozitiva la job influenteaza pozitiv productivitatea. Acest lucru nu inseamna sa fii mereu zambitor la job, ci sa privesti fiecare problema ca una care poate fi rezolvata.

10. Ordine: “Unde am pus acea hartie?” Sa fii organizat este un plus in fata angajatorilor, pentru ca poate insemna eficienta si concentrare - lucruri esentiale la job.

11. Prudenta la job: Angajatorii vor persoane care sa evite accidentele de munca si sa nu isi asume riscuri inutile. Acest lucru insemna sa respecti regulile impuse de Protectia muncii, cele impuse de mediu si colegi vizavi de protectie.

12. Spirit practic: Aceasta aptitudine nu se refera doar la cunostintele care tin strict de job, ci si cunoasterea colegilor, a mediului de lucru si felul in care abordezi problemele care pot aparea. Capacitatea ta de a folosi informatiile pentru a actiona cu succes trebuie promovata in fata angajatorilor ca sa obtii ceea ce vrei de la job si de la companie.

13. Sociabilitate: Daca iti place sa interactionezi cu colegii de job, inseamna ca poti lucra bine in echipa si acest lucru este apreciat de catre companii.

14. Stabilitate: Alegi sa pastrezi un job pentru o perioada mai mare de timp, lucru care reiese din cronologia locurilor tale de munca. In plus, o persoana stabila face altfel fata situatiilor in conditii de stres de la job.

15. Energie: A fi alert la job si a face fata unui numar mai mare de sarcini presupune a fi, printre altele, o persoana energica, lucru apreciat de angajatori.
 
Alege din aceasta lista de aptitudini pe cele care te caracterizeaza si crezi ca te vor diferentia in fata altor candidati. Foloseste abilitatile regasite in lista atat in CV, cat si in scrisoarea de intentie si esti cu siguranta mai aproape de obtinerea jobului.
 

Publicat de Myjob la data de 30 septembrie 2008

Rating articol:

Puneti un link catre acest articol adaugand pe site-ul dvs codul de mai jos:

Acest material este proprietatea Myjob.ro si nu poate fi reprodus sau distribuit fara acord prealabil.
Articolul poate fi citat integral sau partial numai cu specificarea sursei si link catre www.myjob.ro

Te duci la munca atunci cand esti bolnav?

pentru a vedea rezultatele.