Petreci Revelionul la job? Vei avea mai multi bani pentru cadouri!

Fie ca ai un job ca medic, politist sau pompier, fie ca lucrezi in domeniul serviciilor (restaurante, firme de catering, firme de paza) sau al transporturilor publice, fie ca managerul tau a decis ca munca de Revelion aduce un profit mai mare companiei, a fi nevoit sa lucrezi in noaptea de Revelion nu inseamna neaparat cel mai mare neajuns.

Sunt persoane care prefera sa mearga la job de Revelion intrucat sunt platite mai bine pentru noaptea respectiva. Totusi, daca alegerea de a munci in noaptea de Anul Nou nu iti apartine, gandeste-te la cateva compensari pe care le ai:

  • esti platit cel putin dublu pentru noaptea de Revelion;
  • anul urmator va munci un coleg care in acest an nu vine la job de Revelion;
  • poti sa iti iei zile libere dupa sarbatorile de iarna.

Codul Muncii prevede ca, in conditiile in care specificul jobului implica prezenta la munca in zilele libere legale (printre care si Revelionul), vei beneficia de un spor la salariu ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate. Angajatorul este obligat prin lege sa iti asigure compensarea cu timp liber in urmatoarele 30 de zile. Prin contract colectiv de munca se pot stabili si alte zile libere, in alta perioada, in functie de intelegerea pe care o au angajatii cu patronatul. 

Nesansa de a munci de Revelion este una dintre informatiile pe care le primesti inca de la interviul de angajare. In plus, lucrand intr-o institutie care are program aproape non-stop, trebuie sa fii constient ca a munci de Revelion nu inseamna mai mult decat indeplinirea unei sarcini de job.

A fi solicitat sa mergi la job in noaptea de Revelion poate fi si un test pentru colegii de munca. Se poate intampla sa pleci din oras sau sa fii anuntat in scurt timp despre o problema de familie. Gasesti inlocuitor printre colegi? Iata un test din care iti poti da seama pe cine poti sa te bazezi la job.

In functie de jobul pe care il ai, poti:

  • ciocni alaturi de colegii de munca un pahar de suc si sa mananci un fursec la miezul noptii;
  • daca obligatiile de serviciu nu iti permit nici macar un asemenea ragaz, atunci consoleaza-te cu gandul ca vei face acest lucru acasa, alaturi de cei dragi, in prima zi a noului an.

Totodata, poti stabili o data alaturi de familie si prieteni cand sa sarbatoriti propriul Revelion. Vei fi mai original!


Cei care au citit acest articol au mai citit si:

Primele de Craciun - cadouri pentru motivarea angajatilor

Publicat de Myjob la data de 17 decembrie 2007

Rating articol:

Puneti un link catre acest articol adaugand pe site-ul dvs codul de mai jos:

Acest material este proprietatea Myjob.ro si nu poate fi reprodus sau distribuit fara acord prealabil.
Articolul poate fi citat integral sau partial numai cu specificarea sursei si link catre www.myjob.ro

Te duci la munca atunci cand esti bolnav?

pentru a vedea rezultatele.