Asistenta clienti
Esti candidat? Cauta job
Locuri de munca

Cum gasiti cei mai potriviti candidati pentru un job

Uneori, in ciuda selectiei atente a celor mai bune CV-uri, a verificarii referintelor, a recomandarilor sau a timpului alocat cu generozitate interviurilor, companiile nu gasesc candidatii potriviti pentru a ocupa anumite pozitii.

Una dintre solutiile la care apeleaza din ce in ce mai multi angajatori este proba practica, un test  prin care candidatului i se cere sa realizeze un proiect concret pentru firma respectiva.

 Exista pareri pro si contra pentru astfel de testari. Unii dintre candidati, mai ales cei cu experienta, pot considera ca un astfel de test le pune intr-un fel la indoiala abilitatile si calificarile obtinute deja. Altii pot considera ca fac o munca neplatita pentru compania respectiva. Insa majoritatea candidatilor cu adevarat interesati de postul respectiv vor fi dispusi sa sustina astfel de teste, solicitate de angajatorii seriosi.

Care sunt avantajele pentru o companie:

  • O proba parctica este mai relevanta decat un interviu in care candidatul raspunde la intrebari standard, cum ar fi: ”De ce crezi ca esti potrivit pentru acest job?”, pentru care poate pregati raspunsurile. Prin intermediul testului poate dovedi ca este potrivit.
  • Se poate face mai usor o departajare a candidatilor care par sa fie la acelasi nivel dupa analizarea CV-urilor (si eventual a portofoliilor).
  • Angajatorii pot implica in anumite situatii in procesul de testare si echipa din care ar trebui sa faca parte candidatul respectiv si astfel pot observa modul in care interactioneaza cu aceasta.
  • Prin acest proces compania reuseste sa atraga candidatii cu adevarat potriviti pentru postul respectiv.

Aceasta metoda de recrutare poate fi foarte eficienta pentru anumite companii, fiind un mecanism prin intermediul caruia atat angajatorii, cat si candidatii isi pot face mai simplu o parere unii despre ceilalti. Chiar daca o astfel de metoda presupune un timp mai indelungat alocat procesului de recrutare si implicarea unui numar mai mare de resurse, poate deveni o cale sigura de a gasi cei mai buni angajati.

Publicat de Myjob la data de 25 aprilie 2013

Rating articol:

Puneti un link catre acest articol adaugand pe site-ul dvs codul de mai jos:

Acest material este proprietatea Myjob.ro si nu poate fi reprodus sau distribuit fara acord prealabil.
Articolul poate fi citat integral sau partial numai cu specificarea sursei si link catre www.myjob.ro