Asistenta clienti
Esti candidat? Cauta job
Locuri de munca

Formarea echipei in functie de personalitatea angajatilor

Formarea echipei in functie de personalitatea angajatilorSunt trasaturile de personalitate ale angajatilor dvs. mai importante decat experienta acestora? Care ar fi motivul?

Trebuie sa ne gandim ca experienta de lucru formeaza angajatul in asa fel incat acesta poate respecta o rutina, indeplini diverse sarcini de lucru in intervalul de timp dorit, creste in eficienta, rezolva probleme fara sa intre in panica s.a.m.d.

Bineinteles, experienta angajatilor ofera siguranta companiei dvs., ofera stabilitate. Uneori insa experienta este insuficienta - mai ales daca sunteti un perfectionist si doriti sa va atingeti obiectivele obtinand un raport investitie-castig cat mai prolific posibil.

Intr-o situatie precum cea descrisa mai sus este recomandat sa va orientati asupra trasaturilor de personalitate ale oamenilor pe care ii doriti alaturi in compania dvs. Aptitudini, temperament, caracter – acestea ar fi elementele esentiale ale personalitatii omului. De aceea, trebuie sa va intrebati: Ce tip de aptitudine, temperament si caracter ar trebui sa aiba angajatii din departamentul de vanzari? Dar cei din achizitii, resurse umane, administrativ, comunicare?  Raspunzand unor astfel de intrebari va creati profilul “angajatului ideal” aferent fiecarui departament in parte.

In vanzari, spre exemplu, poate aveti nevoie de un angajat calculat, direct, stabil emotional, care improvizeaza mult, are un anumit tip de inteligenta si un anumit “ritm” – rapiditate, eficienta insa totodata rabdare, planificare, organizare. Astfel, judecand obiectiv, putem observa urmatoarele: O persoana care are capacitatea de a improviza nu trebuie neaparat sa aiba experienta de lucru, pur si simplu in timpul studiilor s-a remarcat, iar acest lucru poate fi observat in cadrul interviului de angajare. Poate fi o fire extrovertita si orientata catre performanta. Si dvs. stiti cel mai bine ca performanta, de cele mai multe ori, nu se obtine doar executand anumite sarcini, ci presupune improvizatie, rafinament, o miscare magica “de-o secunda” .

In functie de nevoile companiei cautati sa identificati ce trasaturi de personalitate ati dori sa aiba angajatii pe care ii ghidati in ”sfera” obiectivului major al afacerii dvs. Un angajat obtine performanta si cand simte ca utilizeaza in aria sa profesionala si elemente din “valiza personala”, pe care le-a identificat la scoala, liceu, facultate, in activitati extracurriculare s.a.m.d.

Daca va doriti angajati dezghetati, care se adapteaza rapid in companie, nu trebuie neaparat sa considerati ca doar acei “oameni cu experienta in spate” sunt potriviti. In fiecare facultate se gasesc cel putin 5-10 studenti dinamici, extrovertiti, sociabili, descurcareti. Sunt acei tineri care ridica mana sa puna intrebari, sa iasa la tabla, sa relateze un capitol dintr-o carte fara sa se incurce in exprimare, sa fie capabil sa sintetizeze, sa fie fluent cand comunica un mesaj s.a.m.d. In acest sens o colaborare cu universitatile poate fi benefica pentru compania dvs.

Mihai Silviu Botezatu
http://www.facebook.com/humanrespectsolutions

Publicat de Mihai Silviu Botezatu, consilier Human Respect Solutions la data de 26 iunie 2012

Rating articol:

Puneti un link catre acest articol adaugand pe site-ul dvs codul de mai jos:

Acest material este proprietatea Myjob.ro si nu poate fi reprodus sau distribuit fara acord prealabil.
Articolul poate fi citat integral sau partial numai cu specificarea sursei si link catre www.myjob.ro