Asistenta clienti
Esti candidat? Cauta job
Locuri de munca

Consiliere profesionala pentru angajati

Consiliere profesionala pentru angajatiObiectivele pe care le au de indeplinit angajatii din cadrul companiei dvs. pot avea grade diferite de solicitare. Unele dintre ele sunt pe termen scurt, mediu, altele se desfasoara pe o perioada mai lunga de timp. De aceea este indicat sa fie urmarita evolutia obiectivelor si felul in care acestea au fost indeplinite.

Intr-adevar, succesul se observa prin intermediul rezultatului final, insa trebuie analizat si urmatorul lucru: Care sunt beneficiile rezultatului obtinut? S-ar fi putut obtine si mai mult? Ce avantaje exista pentru urmatorele luni sau pentru urmatorii 2-3 ani? Exista si anumite riscuri sau aspecte ce pot fi imbunatatite?

Prin raspunsul clar acordat unor intrebari precum cele de mai sus, dvs. puteti sesiza care este planul de viitor pentru angajatii dvs. si implicit pentru companie. Acum, desigur, nu este indicat doar un simplu interogatoriu. Astfel trebuie respectata o structura. Care ar fi aceasta? Consilierea profesionala pentru angajati.

Ce presupune acest tip de consiliere? Recapitularea etapelor intreprinse de angajati pentru atingerea misiunilor lor. In acest fel se poate realiza un proces de evaluare complex prin care angajatii au sansa sa-si descrie experientele prin care au trecut, sa adreseze intrebari in cazul in care au unele nelamuriri si, bineinteles, dvs. puteti intelege viziunea fiecaruia dintre angajati si sa le oferiti sugestii profesionale sau noi repere esentiale pentru viitoarele misiuni.

Prin astfel de sedinte de consiliere profesionala angajatii se pot folosi de sugestiile si ideile desfasurate in cadrul acestora pentru a le integra sau a le adapta (in functie de situatia in cauza) pentru a-si desfasura activitatile aferente obiectivelor lor.

Consilierea profesionala poate avea loc o data pe luna, la trei sau la sase luni (in functie de necesarul si planul organizational pe care il aveti). Exista chiar ocazia sa analizati felul in care sesiunile de consiliere au ajutat sau nu angajatii sa-si imbunatateasca stilul de lucru (eficienta crescuta, comunicare avansata, adaptabilitate crescuta, initiativa s.a.m.d.)

Daca sunteti de parere ca este o activitate utila, aveti sansa sa demarati astfel de sedinte si pentru a motiva angajatii dvs. (planuri de viitori pentru acestia, noi misiuni, promovare, concursuri, un seminar gratuit pe o tema de psihologie organizationala, discutii despre abilitatile angajatiilor si cum acestia si le pot folosi la capacitate maxima etc.)

Mihai Silviu Botezatu

http://www.facebook.com/humanrespectsolutions

Publicat de Mihai Silviu Botezatu, consilier Human Respect Solutions la data de 11 iunie 2012

Rating articol:

Puneti un link catre acest articol adaugand pe site-ul dvs codul de mai jos:

Acest material este proprietatea Myjob.ro si nu poate fi reprodus sau distribuit fara acord prealabil.
Articolul poate fi citat integral sau partial numai cu specificarea sursei si link catre www.myjob.ro