Stagiu Programare PHP, Cluj-Napoca

GRUP PENTALOG

21-08-2014 | EXPIRA LA 20-09-2014

Job expirat

RESPONSABILITATI

De ce acest internship?

Esti pasionat/-a de IT si ai o curiozitate vie care te-a determinat sa cauti mereu mai mult decat informatiile primite in cadrul cursurilor universitare.

Esti o persoana riguroasa, ai descoperit ce inseamna dezvoltare software si iti doresti sa devii unul dintre cei mai buni specialisti PHP.
Esti nerabdator/-oare sa participi la o formare focusata, in cursuri pregatite de persoane implicate in acelasi timp in proiecte internationale.
Ai ca obiectiv castigarea unei experiente practice alaturi de experti IT cu rezultate dovedite in proiecte variate.

Ce inseamna un internship la Pentalog si ce usi deschide?

Pentalog formeaza tineri informaticieni in domeniul dezvoltarii si testarii de aplicatii software. In 2009, 54 de stagiari au facut parte din Pepiniera Pentalog, 74% dintre acestia fiind angajati in cadrul companiei pe proiecte concrete la sfarsitul stagiului.

In 2010, 47 de stagiari au fost inclusi in programul de internship, din care 92% au fost selectati mai departe in urma programului de training intensiv, pe baza rezultatelor lor.
Cei selectati sunt cei care au dovedit interes puternic de dezvoltare, bune capacitati de invatare rapida, perseverenta si rigurozitate. Au raspuns pozitiv la oportunitatea oferita de a lucra cot-la-cot cu specialisti si experti Pentalog, care le impartasesc in prezent din experienta lor de peste 4, 6 sau chiar 10 ani de programare pe proiecte variate.

100% din stagiarii care au intrat pe proiecte concrete sunt angajati in prezent in companie, alegand sa continue lucrul pe proiecte cu clienti de talie internationala si sa invete tehnologii noi prin programul de instruire permanenta. Suna deja interesant? Iata si alte detalii mai jos:

Stagiul standard este remunerat si se desfasoara Full-Time pe o durata de 3 luni, timp in care stagiarul este instruit si lucreaza in mod independent sau in echipa cu alti stagiari pe un proiect de cercetare si dezvoltare, sub indrumarea Directorului Tehnic.

Stagiarii sunt alesi in urma unui proces de selectie, care include :

- Prezentarea unui CV detaliat;
- Descrierea in cadrul CV-ului sau separat si inclusiv prezentarea in cadrul interviului, a unui proiect realizat in scoala sau pe cont propriu, incluzand detalii despre: arhitectura proiectului, tehnologiile utilizate, rolul personal in proiect, utilitatea finala a aplicatiei, etc.;
- Interviu cu specialisti Pentalog;
- Parcurgerea de teste de aptitudini si cunostinte in varianta online.

Candidatii ideali sunt studenti (minim anul III) la unul din urmatoarele profile: Calculatoare, Automatica, Informatica, Cibernetica, Matematica, Electronica, Telecomunicatii etc.

La finalul programului de stagiu are loc o evaluare pe baza careia se poate decide cooptarea stagiarului in echipa Pentalog.

Acest proces se va aplica si in prezent – cand integram noi persoane in agentia Pentalog Cluj-Napoca, pentru activitatea de dezvoltare a aplicatiilor in tehnologiile PHP. Alaturi de un conducator de echipa, vei fi implicat(a) in:

- Definirea arhitecturii unei aplicatii client in PHP;
- Propunere de solutii tehnice;
- Dezvoltare si testare;
- Realizare de rapoarte.
Cunostinte ce vor fi dobandite in timpul stagiului:

- Dezvoltarea competentelor tehnice de programare prin experienta practica;
- Familiarizarea cu tehnologii asociate;
- Mediul intreprinderii: integrarea intr-o echipa, comunicarea cu colegii si clientii, aprofundarea exigentelor asociate unui proiect real.


CERINTE

Ce bagaj minim trebuie sa ai pentru a participa?

Obligatoriu:
- Un nivel avansat de cunostinte IT castigat in timpul studiilor si/sau prin implicare in diverse proiecte extracurriculare;
- Intelegerea ciclul de viata al unui proiect informatic;
- Cunostinte bune in OOP;
- Cunostinte si experienta de lucru (cel putin la nivel de seminare si laboratoare) cu: PHP;
- Baze de date: SQL Server, MySQL, Oracle;
- Engleza – nivel avansat;
- Curiozitate reala si capacitatea de a invata rapid;
- Bune abilitati de comunicare si de lucru in echipa.

Prezinta un avantaj:

- Cunostinte de limba Franceza;
- Orice experienta profesionala cu alte limbaje, cu diferite framework-uri de dezvoltare asociate.


BENEFICII OFERITE

- Traininguri profesionale, posibilitati de promovare si de dezvoltare a unui plan de cariera;
- Integrarea intr-un mediu de lucru dinamic, multicultural;
- Salariu;
- Tichete de masa;
- Asigurare de sanatate.


DESCRIEREA FIRMEI

Cu o prezenta activa pe piata romaneasca din 1999 si 5 agentii (Brasov, Bucuresti, Iasi, Sibiu si Cluj), Grupul Pentalog a inregistrat an dupa an cresteri semnificative.

2011 a insemnat trecerea pragului de 700 de angajati si o cifra de afaceri de 21,5 mil euro.

Oferta Pentalog este organizata in jurul a 2 linii de business: Information Systems (dezvoltarea si organizarea sistemelor informatice) si Embedded Systems (activitati R&D, CAD/CAE). Proiectele realizate imbina de o maniera optima prestatiile locale cu cele nearshore/offshore.

Avand peste 55 de clienti activi, Pentalog se afirma ca o companie internationala, cu clienti in Germania, Romania, Franta, Belgia, Olanda, Elveţia, SUA, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Maroc, Vietnam, Israel etc.. In prezent sunt in desfasurare peste 70 de proiecte in arii de activitate diverse. Clienţii Pentalog sunt din domeniul financiar-bancar, editori de software, e-commerce, distributie si logistica, industrie, telecomunicatii, turism, energie, sanatate sau social.

Sustinerea activitatilor de inovare in tehnologii informationale a fost concretizata prin crearea PentaLabbs, primul incubator privat franco-roman, complet operational din 2011. Pentalabbs asociaza excelentei tehnologice excelenta business, in cadrul unui demers pilotat de catre adevarati experti, actionand ca un multiplicator al fortei, vitezei si determinarii cu care ideile inovante pot fi dezvoltate, cu scopul de a concretiza produsele si serviciile IT de maine.

Forta Pentalog vine si din faptul ca 92% din capitalul companiei este detinut de catre angajati. 16 romani, 17 francezi si 3 moldoveni.

In 2011, pentru al 3lea an consecutiv, am fost prezenti in clasamentul Deloitte Technology Fast 500, pentru zona EMEA, cu +371% crestere inregistrata intr-o perioada de 5 ani.

In contextul unui obiectiv de ameliorare continua, Pentalog acorda o atentie deosebita activitatilor de formare interna (atat cu formator interni cat si externi), cat si integrarii de stagiari, in cadrul programelor de parteneriat cu universitatile de prestigiu. Aceste activitati sunt grupate in cadrul departamentului numit Pepiniera Pentalog.

Programul de stagii se adreseaza studentilor in anii terminali care doresc sa acumuleze o prima experienţa tehnica, cat si tinerilor absolventi care incep cariera profesionala si beneficiaza de cursuri de formare profesionala specifice.

In 2011, bugetul alocat pentru activitatile Pepinierei a fost la nivelul de 1 mil euro, numarul de zile de formare efectuate in 2011 inregistrand o crestere importanta de 58% fata de anul anterior.

Pentru mai multe detalii, accesati: www.pentalog.ro si www.pentalog.tv (postul nostru de televiziune intern, care realizeaza productii video corporate si emisiuni pe teme variate si complexe).