Analist credite non –retail

BRD - Groupe Societe Generale

19-06-2015 | EXPIRA LA 19-07-2015

Job expirat

RESPONSABILITATI

 Asigura tratarea, analiza dosarelor de credit/angajamentelor pentru clienti :
 Verifica corecta incadrare a clientului in categoria NonRetail
 Verifica componenta dosarului de credit si a existentei documentelor in forma si continutul solicitat de normele interne.
 Acorda o atentie deosebita procedurilor de cunoastere a clientelei (N3D1);
 Inregistreaza solicitarile clientilor in registrele bancare;
 In cazul in care este nevoie de completari ale dosarului solicita in cel mai scurt termen de la Front Office sau de la oricare Corespondent Intern completarile si/sau informatiile necesare.
 Informeaza periodic seful ierarhic/FO despre stadiul in care se afla solicitarea clientului.
 Respecta termenele de analiza stabilite de norme/instructiuni, precum si cele sabilite in cadrul Contractului de servicii si responsabilitati.
 Prelucreaza/verifica datele clientului/angajamentului in sistemele informatice,stabileste cotatia clientului; efectueaza interpretarea datelor.
 Efectueaza interogarile CRC/CIP/Buletinul Insolventei/Registrul Comertului/Popriri/Labo OnLine daca este cazul ; analizeaza rezultatele interogarilor.
 Salveaza in format electronic toate documentele realizate in Serviciul Banca astfel incat acestea sa poata sa fie accesate si validate de persoanele competente conform fluxului de analiza –aprobare.
 Informeaza FO despre analiza financiara realizata in baza solicitarii clientului si conditiile suplimentare impuse de banca (daca e cazul) pentru a se obtine si validarea lor de catre client.
 Realizeaza analiza creditelor si a altor angajamente si inainteaza documentatia spre avizare si respectiv aprobare in conformitate cu competentele de avizare/aprobare
 Pe baza hotararii de aprobare, verifica constituirea garantiilor de la fondurile de garantare (daca e cazul – in functie de tipul de produs) ; redacteaza contractele necesare pentru punerea la dispozitie a creditului/angajamentului si le transmite spre semnare catre Front Office.
 Constituie dosarul banca in forma fizica si electronica si asigura actualizarea acestuia in stransa legatura cu colaboratorii interni.
 Realizeaza cotatia performantetei financiare la momentul reevaluarii si oricand este necesar;
 Realizeaza actualizarea gradului de acoperire cu garantii a creditelor/angajamentelor si transmite avizul pentru setarea in sistemele informatice;
 Efectueaza eventuale corectii asupra operatiunilor efectuate
 Transmite catre consilierul recuperare creante documentele (conform cadru normativ aplicabil) in momentul transferarii unui client la neperformante
 Pentru clientii neperformanti, pe baza documentelor primite de la consilierul de recuperare creante:
o In cazul restructurarii intocmeste Smartfin-ul si efectueaza analiza acestor dateIn cazul insolventei, efectueaza analiza sustenabilitatii elementelor financiare din planul de reorganizare prezentat de client (cash-flow, BVC, alte documente cu caracter financiar)
 Redacteaza contactele de credit si garantie pentru clientii neperformanti restructurati
 Colaboreaza cu personalul REC astfel incat la dosarul de credit neperformant sa se regaseasca toate documentele necesare pentru buna desfasurare a procesului de recuperare creante
 Asigura pregatirea documentelor pentru arhivarea si transmiterea acestora catre arhiva


CERINTE

 Experienta in analiza financiara, contabila si tehnici de analiza aplicate in activitatea de creditare aferenta clientelei persoane juridice
 Cunoastere produse , norme si proceduri asociate clientelei persoanelor juridice
 Cunoastere sisteme si aplicatii informatice specificeanalizei dosarelor persoanelor juridice
 Cunoasterea legislatiei in vigoare in domeniul bancar


BENEFICII OFERITE

Oportunitatea de a incepe o cariera in domeniul bancar
Tip de contract: Contract pe perioada nederminata
Doar candidatii selectati vor fi contactati pentru un interviu, restul de aplicatii fiind pastrate in baza de date a companiei pentru oportunitati viitoare.


DESCRIEREA FIRMEI

BRD - Groupe Societe Generale este a doua banca romaneasca, dupa activele bancare.

Cu o capitalizare de 3,5 miliarde euro la sfarsitul lunii aprilie 2006, BRD - Groupe Societe Generale detine prima pozitie, conform acestui indicator, intre societatile din domeniul financiar, listate la Bursa de Valori Bucuresti si a doua pozitie dupa acelasi nivel al capitalizarii bursiere daca luam in considerare toate companiile listate la BVB, indiferent de domeniu.