Asociatia Save the Dogs angajeaza

Asociatia Save the Dogs and other Animals

21-11-2014 | EXPIRA LA 23-11-2014

Job expirat

RESPONSABILITATI

1) COORDONATOR DE ADOPȚII INTERNAȚIONALE
Cerințe esențiale:


2) EDUCATOR/PROFESOR – pentru dezvoltarea Programului de Educaţie al asociaţiei în şcolile generale. Iubitor de copii şi animale ( câini şi pisici), cunoscator al limbii engleze( scris şi vorbit). Programul de lucru este part – time.

3) Asociaţia Save The Dogs And Other Animals, cu sediul în loc. Cernavodă solicită colaborarea unei CLINICI SANITAR - VETERINARE, în vederea încheierii unui contract.

Pentru a vă depune candidatura puteţi trimite CV-ul la adresa e-mail romania@savethedogs.ro.


CERINTE

cunoștință bună a limbii engleze (scris și vorbit),
cunoștință a pachetului MS Office,
capacitate de lucru în echipă și pasiune pentru animale.
Se oferă un mediu de lucru internațional, posibilitatea de creștere și de formare profesională în străinătate.
Sediul de lucru va fi centrul Save the Dogs din Cernavodă. Programul de lucru este full – time.


DESCRIEREA FIRMEI

INCEPUTUL
Asociatia se infiinteaza ca un raspuns la urgenta tragica in care se afla maidanezii din Romania, sute de mii de animale exterminate in fiecare an de catre autoritati in indiferenta generala a populatiei, cu o rata de crestere a numarului de maidanezi fara control.
Organizatoarea si presedinta asociatiei este Sara Turetta, care in anul 2002 a decis sa renunte la munca sa din Milano in domeniul publicitatii pentru a se trasferi in Romania. Dupa ce proiectul a prins forma in Romania, in 2005 Sara s-a intors in Italia pentru a da viata unei asociatii capabila de a finanta activitatile din teritoriul romanesc.

MISIUNE
STD isi propune promovarea in Romania a unei culturi care sa recunoasca animalelor (in special celor de companie si equini) o serie de drepturi fundamentale. Aceste drpturi sunt expuse in maniera foarte detaliata de catre Conventia pentru Drepturile animalelor de companie de la Strasburg din 1987, pusa in aplicatie in Romania in anul 2004, dar niciodata intrata in vigoare in mod concret. STD sustine ca societatea trebuie sa aiba fata de animale o responsabilitate de tutela legata atat de valoarea obiectiva a fiecarui individ, intrucat este dotat de sentimente, deci capabil de a suferi, cat si de rolul pozitiv si de neegalat pe care animalele il au in societatea umana.

STD isi doreste sa promoveze in Romania si in general in toata Europa o legislatie care:

- sa excluda eliminarea animalelor fara stapan ca metoda de a controla numarul de caini/pisici si sa introduca metode eficiente impotriva abandonului. Aceste metode trebuie sa aiba in vedere tutelarea sanatatii publice in respectul drepturilor animalelor;
– sa pedepseasca in mod sever toate comportamentele individuale si colective care provoaca suferinte animalelor de orice categorie si specie.

OBIECTIVE SI ACTIVITATI
STD isi propune sa reduca fenomenul abandonurilor prin activitati profesionale de tip medico-veterinar, con instrumente puse la dispozitie de catre medicina, in special prin tehnica TNR, “trap, neuter and return” (prinde, sterilizeaza, returneaza in teritoriu). Aceasta metoda este singura eficienta atat de OMS cat si de cele mai importante asociatii anglo-saxone, dupa decenii de experienta avuta in tari cu situatii similare a celei din Romania.
In plus, asociatia se implica in formarea unei noi clase de medici veterinari, oferind know how noilor generatii de neo-licentiati.

In sfarsit, asociatia isi doreste sa duca mai departe: planurile de educare catre studentii din scolile generale, campaniile de sensibilizare care stimuleaza reflectia despre un raport corect om-animal si in fine promovarea comportamenelor responsabile din partea proprietarilor de animale.