Inginer Design si Configurare Solutii IP

Telekom Romania Mobile Communications S.A.

26-11-2015 | EXPIRA LA 26-12-2015

Job expirat

RESPONSABILITATI

SCOP: Responsabil pentru planificarea, design-ul si testarea solutiilor tehnice IP privind cerintele specifice ale clientului sau pentru introducerea unor noi servicii si tehnologii, pentru a asigura companiei pozitia de leader de piata in oferirea solutiilor tehnice IP.

RESPONSABILITĂŢI PRINCIPALE:
- Asigura expertiza tehnica IP in contextul angajamentelor pe care compania si le-a asumat ca si leader de piata in oferirea solutiilor tehnice IP;
- Planifica si valideaza arhitecturi tehnologice precum si implementarea acestora;
- Asigura suportul tehnic de specialitate de nivel inalt pentru proiectele de client privind faza de pre-sales in procesul de furnizare a serviciului, numai la cererea reprezentantilor de vanzari, atunci cand apar problemele tehnice de nivel ridicat care depasesc aria serviciilor standard;
- Executa design-ul, arhitectura si testeaza solutiile tehnice IP pe baza unor cerinte specifice ale clientului;
- Este la curent cu cele mai noi tehnologii IP ce pot fi folosite pentru diverse solutii tehnice IP;
- Colaboreaza cu departamentele implicate in activitatea de provizionare pentru rezolvarea rapida a problemelor care pot intarzia furnizarea serviciului catre client;
- Intretine Biblioteca de Documente care asigura trasabilitatea activitatilor de design si configurare;
- Cunoaşte şi respectă Legea nr.506 din 17/11/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice.
- Cunoaşte politicile, standardele, ghidurile şi procedurile de securitate ale companiei şi le aplică corespunzător informaţiilor pe care le foloseste.
- Identifică informaţia din categoria „sensibilă” şi o tratează în conformitate cu regulile specifice structurii organizaţionale din care face parte.
- Îşi desfaşoară activitatea cu respectarea CCM în vigoare, Regulamentului intern, Codului de Conduită, Contractului Individual de Muncă (CIM) şi legislaţiei în vigoare.


CERINTE

Studii:
- Studii superioare (licenţă) în domeniul tehnic, de specialitate: electronică, telecomunicaţii, automatică sau calculatoare.

Experienţă în muncă:
- Vechime de cel putin doi ani in activitati cu caracter tehnic in domeniu telecomunicatiilor sau IT.
- Experienta in planificarea si executia de solutii tehice IP

Cunoştinţe, Aptitudini, Abilităţi:
- Certificari IP : CCNA, CCDA, etc.
- Cunostinte avansate in domeniul retelelor de telecomunicatiilor
- Abilitati de analiza a datelor cu caracter tehnic
- Bune abilitati de comunicare in limba romana si limba engleza
- Experienta in standarde, arhitecturi, tehnologii cadru pentru solutii tehnice de tip multi nivel
- Cunostinte extrem de solide in domeniul retelelor de comunicatii de date
- Experienta solida in configurarea si administrarea de echipamente de tip multivendor, in special Cisco
- Experienta in analiza de retea privind infrastructura si pregatirea spre operare
- Foarte buna intelegere a: nivelurilor OSI; IP, MPLS (LDP/TDP), VPN, protocoalelor de rutare (BGP, IS-IS, OSPF, RIP); rutarea in WAN; QoS, Traffic Engineering; tehnologii de acces la distanta si broadband (xDSL); VoIP; Frame Relay, ATM si ISDN;
- Intelegerea documentatiilor si specificatiilor tehnice si a manualelor de operare
- Foarte bune calitati analitice si capacitate de sinteza
- Experienta in utilizarea MS Office (Word, Excel, Power Point, Project, Visio, etc.)


DESCRIEREA FIRMEI

Telekom Romania este un brand de telecomunicaţii nou și dinamic, care oferă servicii de telecomunicaţii fixe şi mobile complete, inovatoare, simplificate și personalizate pentru o comunitate vastă de clienți, cu peste 10 de milioane de contracte de servicii.

Prin cei doi operatori, Telekom Romania Mobile Communications şi Telekom Romania Communications, Telekom Romania oferă servicii integrate de telecomunicații, astfel încât clienţii să beneficieze de o experiență completă şi plină de satisfacţii: servicii de voce și date mobile 3G și 4G mobile, telefonie fixă tradițională, internet de mare viteză și televiziune pe mai multe tehnologii, inclusiv IPTV precum și conținut de înaltă calitate și exclusivități. Pentru clienţii business, noul brand este promisiunea unor soluții IT & C la cheie, care să sprijine companiile să devină mai competitive și mai agile.

Telekom Romania este un brand din familia Deutsche Telekom, prezent în 51 de țări de pe cinci continente, cu peste 143 de milioane de clienţi de telefonie mobilă, 31 de milioane de clienţi de servicii fixe şi peste 17 milioane de linii de broadband din întreaga lume. Brandul este prezent pe piaţa românească din 2014, după rebranding-ul comun al COSMOTE România și Romtelecom.