Inginer Administrare Retea Nationala

UPC Romania S.A.

07-03-2014 | EXPIRA LA 06-04-2014

Job expirat

RESPONSABILITATI

Intervine si rezolva orice problema aparuta in functionarea retelei IP/SDH/DWDM UPC.
Preia si trateaza problemele din sistemul de ticketing, telefonic sau prin mail privitor la evenimentele aparute in reteaua de comunicatii integrate conform cu SLA-urile interne stabilite.
Escaleaza si pastreaza o legatura permanenta cu NOC ECC (European Competence Center) pentru problemele ce nu pot fi rezolvate local (conform cu procedurile in vigoare).
Asigura suport tehnic de nivel superior echipelor tehnice locale pentru remediarea problemelor aparute in reteaua IP Metropolitana.
Notifica Managementul Corpului Tehnic de incidentele majore aparute si evolutia lor.
Escaleaza si pastreaza un contact permanent cu furnizorii de capacitati de transport ai UPC in cazul aparitiei unor evenimente.
Configureaza, reinnoieste si asigura salvarea configuratiei echipamentlor din reteaua de comunicatii IP si SDH/DWDM pentru a asigura un acces optim al punctelor de prezenta UPC.
Implementeaza modificari de topologie si solutii furnizate de centrele de dezvoltare UPC Corporate si departamentul de dezvoltare a retelei a UPC Romania, la cererea explicita a acestora sau modificari impuse de dezvoltarea retelei.
Face recomandari catre Managementul Corpului Tehnic cu privire la dezvoltarea retelei de comunicatii IP/SDH/DWDM acolo unde este necesar pentru a creste disponibilitatea serviciilor.
Respecta si aplica permanent procedurile interne UPC privitoare la modificari de configuratie a retelei de comunicatii nationale


CERINTE

Studii superioare finalizate intr-unul din domeniile tehnic, IT, telecomunicatii.
Cunostinte la un nivel avansat privind protocoalele de rutare BGP, OSPF, ISIS.
Experienta de lucru cu tehnologia MPLS si serviciile oferite peste MPLS .
Experienta relevanta in configurarea echipamentelor de acces/distributie Layer2/3
Experienta de minim 1 an in activitatea de suport, implementare, intretinere si monitorizare retele de comunicatii integrate.
Foarte bune aptitudini in diagnosticarea si depanarea problemelor aparute in retea.
Certificat CCNP/CCIP sau experienta echivalenta.
Intelegerea tehnologiilor SDH/DWDM.
Foarte bune cunostinte de limba engleza.
Capacitate de rezolvare a problemelor, de planificare si organizare a activitatii, de a lucra in echipa.
Foarte bune abilitati de lucru cu calculatorul: Word, Excel, PowerPoint


DESCRIEREA FIRMEI

UPC este una dintre cele mai dinamice companii multinationale din industria de comunicatii prin cablu din Romania. UPC face parte din Liberty Global, Inc. (LGI), unul dintre liderii mondiali in furnizarea de servicii de televiziune, voce si date, cu operatiuni in 16 tari, 10 dintre acestea din Europa. Prezenta in Romania inca din 1992, UPC este pregatita sa ofere servicii moderne in banda larga la nivel national: televiziune analogica si digitala, internet de mare viteza, servicii competitive de telefonie digitala.