Coordonator Sector Scoring si dezvoltare produse

Banca Romaneasca

28-10-2014 | EXPIRA LA 27-11-2014

Job expirat

RESPONSABILITATI

Obiectivul / misiunea postului

Coordonarea dezvoltarii si implementarii modelelor de scoring utilizate de catre banca, a claselor de risc, precum si avizarea lansarii noilor produse retail si amendamentelor aduse celor existente din punct de vedere al riscului de credit si al conformitatii cu politica grupului si reglementarile locale.

Responsabilitati principale

* Coordoneaza dezvoltarea si implementarea modelelor de scoring, inclusiv criteriile de preselectie, selectie si justificare a pragului minim de acceptare (Cut-off-ului) si a claselor de risc;
* Monitorizeaza modelele de scoring ale bancii si performanta acestora facand propuneri de revizuire dupa caz;
* Colaboreaza cu furnizorul extern in elaborarea modelelor de scoring prin furnizarea bazelor de date si analiza rapoartelor de validare;
* Avizeaza lansarile noilor produse de retail si amendamentele la cele existente din punct de vedere risc si al conformitatii cu politica grupului si reglementarile locale;
* Coopereaza cu celelalte structuri implicate, participand la intalniri inter-departamentale in vederea implementarii si/sau modificarii modelelor de scoring si produselor existente;
* Evalueaza riscul de credit asociat fiecarui produs retail;
* Sugereaza solutii privind optimizarea fluxurilor de lucru pe produse, a aplicatiilor informatice utilizate;
* Intocmeste si transmite rapoarte privind scoringul si riscul de credit retail catre toate organele competente.


CERINTE

Educatie: studii superioare (preferabil: economie, matematica & statistica);
Limbi straine: Engleza – nivel mediu;
Experienta profesionala:
- Minim 2 ani experienta in activitatea de creditare retail si modele de scoring;
- Cunoasterea activitatii de dezvoltare, implementare si validare a modelelor de scoring;
- Cunoasterea produselor retail si a legislatiei specifice creditarii retail;
-Abilitati/cunostinte specializate: MS Word, Excel, Access, Powerpoint - nivel mediu;

Competente:
- Gandire analitica si capacitate de rezolvare a problemelor;
- Abilitati de organizare si planificare;
- Atentie la detalii si abiltatea in lucrul cu cifrele;
- Capacitatea de a lucra sub presiune;
- Spirit de echipa.

Postul vacant este in cadrul Diviziei Risc Credit Retail/ Departamentul Centru Credite Retail /Sectorul Risc Scoring si Dezvoltare Produse.


DESCRIEREA FIRMEI

Cu o experienţă de 18 ani de activitate, Banca Românească oferă clienţilor săi o gamă largă de produse şi servicii pentru persoane fizice şi pentru corporaţii.

În octombrie 2003, cel mai mare grup financiar din Europa de Sud-Est, Grupul National Bank of Greece (NBG), a achiziţionat pachetul majoritar la Banca Româneasca S.A., deţinând în prezent 89,070% din capitalul social al acesteia. Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) este un alt acţionar important, deţinând 10,209% din capitalul social al băncii.

Prin susţinerea financiară a grupului, capitalul Băncii Româneşti s-a majorat substanţial, ajungând în prezent la aproximativ 200 milioane Eur. Banca Românească dispune de o reţea naţională formată din 134 de sucursale, din care 36 sunt situate în Bucureşti şi 6 centre de afaceri.

Grupul NBG este cel mai mare grup financiar din Republica Elenă fiind fondat în anul 1841 şi listat la Bursa de Valori din Atena încă din anul 1880. Începând cu octombrie 1999 este listat şi la Bursa de Valori din New York. Grupul NBG deţine o poziţie dominantă pe piaţa serviciilor financiare din Grecia, cu peste 1000 unităţi bancare în ţară şi în străinatate şi un portofoliu de 10 milioane de clienţi.

În afara activităţilor bancare specifice, Grupul National Bank of Greece desfaşoară în România o serie de alte operaţiuni în diverse domenii financiare. Dintre companiile mai reprezentative aflate sub controlul National Bank of Greece în România se numără: NBG Securities Romania, Societatea de asigurare - reasigurare GARANTA, NBG Leasing IFN S.A şi NBG Factoring Romania.