Concurs meteorolog aeronautic prognozist

ROMATSA

16-07-2015 | EXPIRA LA 18-07-2015

Job expirat

RESPONSABILITATI

R.A. ROMATSA „Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian” având ca obiect principal de activitate furnizarea de servicii de navigaţie aeriană operatorilor aerieni care operează în spaţiul aerian al României, anunţă organizarea unui concurs/examen în data de 09.07.2015, ora 10.00, pentru ocuparea unui post de meteorolog aeronautic prognozist stagiar în cadrul Direcţiei Operaţiuni Rută - Centrul Naţional pentru Protecţia Meteorologică a Navigaţiei Aeriene (CNPMNA).
Examenul/concursul va consta într-o sesiune teoretică, scrisă, la următoarele discipline:
1. Fizica atmosferei (pondere 40% în media finală);
2. Meteorologie – sinoptică şi dinamică (pondere 40% în media finală);
3. Limba engleză ( pondere 20% în media finală )
Bibliografie:
- Fizica Atmosferei – Dorin Borşan – Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Fizică 1981 ;
- Meteorologie sinoptică, dinamică şi aeronautică (Manual pentru şcoli tehnice) – N. Beşleagă şi A. Doneaud – Editura Didactică şi Pedagogică 1966
- Engleză – Headway (nivel intermediar)
Candidatul declarat admis va fi cel cu media generală cea mai mare. Media generală minimă de admitere este 7 (şapte). Nota minimă pentru promovarea unei discipline de concurs este 5 (cinci).
În vederea înscrierii la concurs/examen, candidaţii vor depune un dosar cuprinzând următoarele documente:
- cerere de înscriere la concurs/examen;
- curriculum vitae;
- copie BI/CI;
- cazier judiciar;
- copie după documente care să ateste studiile universitare şi/sau postuniversitare (dacă pe Diploma de absolvire nu este precizată specializarea, este necesară şi o adeverinţă de la instituţia emitentă a diplomei pentru certificarea specializării);
- copie de pe foile matricole;
- certificat medical (INMAS)
- certificat medical (apt muncă – de la medicul de familie)
Vizita medicală se efectuează pe cont propriu, în cadrul Institutului Naţional de Medicină Aeronautică şi Spaţială Bucureşti(INMAS) din str. Mircea Vulcănescu nr.88, sector 1, Bucureşti, pentru obţinerea certificării medicale pentru personal MET.
Dosarul se va depune la sediul R.A. ROMATSA din Bd. Ion Ionescu de la Brad, nr.10, Sector 1, Bucureşti, cel mai târziu până la data de 6.07.2015 ora 12.00.
Lista cu persoanele care îndeplinesc condiţiile de participare şi sunt acceptate la concurs/examen va fi afişată la Sediul Central ROMATSA pe data de 7.07.2015.
La înscriere se vor prezenta şi documentele originale în vederea atestării pentru conformitate a copiilor. Relaţii suplimentare se pot obţine de luni până joi între orele 09.00 – 16.00 şi vineri între orele 09.00-13.00 la tel. (021) 208.33.50 - CNPMNA şi (021) 208.33.78 – Serviciul Resurse Umane.
Rezultatul concursului se va afişa la sediul unităţii în maxim 5 zile lucrătoare de la data susţinerii concursului. Contestaţii se pot depune în scris la Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR), Şoseaua Bucureşti-Ploieşti nr. 38-40, Sector 1, Bucureşti, în termen de 2 zile lucrătoare de la data afişării rezultatului examenului/concursului, conform prevederilor RACR-LMET.
NOTĂ: - RA ROMATSA nu va asigura decontarea cheltuielilor ocazionate de vizita medicală pentru candidaţii care vor participa la concurs/examen;
- RA ROMATSA nu asigură locuinţă.


CERINTE

Condiţiile de participare la concurs/examen
Nivel studii:
a. sunt cel puţin absolvenţi de facultate cu diplomă de licenţă;
b. deţin specializare universitară şi/sau postuniversitară în domeniul fizicii atmosferei şi/sau meteorologiei;
c. sunt declaraţi apţi la examenul aptitudinilor psiho-fizice pentru siguranţa circulaţiei aeriene efectuat în conformitate cu reglementările în vigoare;
Abilităţi necesare ocupării postului: spirit de lucru în echipă şi disponibilitate de a lucra în schimburi (ture de zi, ture de noapte, lucru în perioada sărbătorilor legale, etc.)


DESCRIEREA FIRMEI

Control Trafic Aerian