Analist credite non –retail

BRD - Groupe Societe Generale

31-07-2015 | EXPIRA LA 30-08-2015

Job expirat

RESPONSABILITATI

 Asigura tratarea, analiza dosarelor de credit/angajamentelor pentru clienti :
 Verifica corecta incadrare a clientului in categoria NonRetail;
 Verifica componenta dosarului de credit si a existentei documentelor in forma si continutul solicitat de normele interne;
 Inregistreaza solicitarile clientilor in registrele bancare;
 Informeaza periodic seful ierarhic/Front Office despre stadiul in care se afla solicitarea clientului.
 Respecta termenele de analiza stabilite de norme/instructiuni, precum si cele sabilite in cadrul Contractului de servicii si responsabilitati.
 Prelucreaza/verifica datele clientului/angajamentului in sistemele informatice,stabileste cotatia clientului; efectueaza interpretarea datelor.
 Efectueaza interogarile CRC/CIP/Buletinul Insolventei/Registrul Comertului/Popriri/Labo OnLine daca este cazul ; analizeaza rezultatele interogarilor.
 Informeaza Front Office despre analiza financiara realizata in baza solicitarii clientului si conditiile suplimentare impuse de banca
 Realizeaza analiza creditelor si a altor angajamente si inainteaza documentatia spre avizare si respectiv aprobare in conformitate cu competentele de avizare/aprobare
 Pe baza hotararii de aprobare, verifica constituirea garantiilor de la fondurile de garantare (daca e cazul – in functie de tipul de produs);redacteaza contractele necesare pentru punerea la dispozitie a creditului/angajamentului si le transmite spre semnare catre Front Office.
 Constituie dosarul banca in forma fizica si electronica si asigura actualizarea acestuia in stransa legatura cu colaboratorii interni.
 Redacteaza contactele de credit si garantie pentru clientii neperformanti restructurati.


CERINTE

- Studii superioare
- Experienta in analiza financiara, contabila si tehnici de analiza aplicate in activitatea de creditare aferenta clientelei persoane juridice
- Experienta minim 3 ani pe segmentul clienti Intreprinderi Medii
- Cunoastere produse , norme si proceduri asociate clientelei persoanelor juridice
- Cunoastere sisteme si aplicatii informatice specificeanalizei dosarelor persoanelor juridice
- Cunoasterea legislatiei in vigoare in domeniul bancar

Profilul candidatului:

- Cunoasterea limbii engleze
- Hotarare si perseverenta in rezolvarea sarcinilor
- Orientare spre rezultate
- Atentie la detalii
- Cooperare, lucru in echipa


BENEFICII OFERITE

Oportunitatea de a lucra intr-un mediu profesionist

Doar candidatii selectati vor fi contactati pentru un interviu, restul de aplicatii fiind pastrate in baza de date a companiei pentru oportunitati viitoare.


DESCRIEREA FIRMEI

BRD - Groupe Societe Generale este a doua banca romaneasca, dupa activele bancare.

Cu o capitalizare de 3,5 miliarde euro la sfarsitul lunii aprilie 2006, BRD - Groupe Societe Generale detine prima pozitie, conform acestui indicator, intre societatile din domeniul financiar, listate la Bursa de Valori Bucuresti si a doua pozitie dupa acelasi nivel al capitalizarii bursiere daca luam in considerare toate companiile listate la BVB, indiferent de domeniu.