Specialist Solutii Tehnice Baia Mare, Sfantu Gheorghe

Telekom Romania Communications S.A.

27-03-2015 | EXPIRA LA 26-04-2015

Job expirat

RESPONSABILITATI

SCOP: Consolidarea activitatilor de modernizare si reparatii a retelei de acces din aria de responsabilitate a Centrului Operatiuni.

RESPONSABILITĂŢI PRINCIPALE:
◦Colecteaza informatii despre aparitia noilor zone rezidentiale si de business sau a zonelor cu cereri de servicii fara acoperire din punct de vedere al retelei de telecomunicatii.
◦Elaboreaza documentatia preliminara cu privire la oportunitatile de investitii/ solutiile tehnice identificate pe teren in legatura cu : optimizarea retelei de acces, functionarea in parametrii a retelei de acces.
◦Colecteaza datetele primare (survey) necesare elaborarii solutiilor tehnice.
◦Colaboreaza cu persoanele abilitate la elaborarea estimarii valorii investitiei si la elaborarea solutiei tehnice detaliate de implementare a investitiei pe teren.
◦Intocmeste studiul de fezabilitate pentru proiectele de tip: AN (furturi, distrugeri, calamitati, inlocuire stalpi), IF (mutari impuse) si CS (modernizari, deranjamente majore).
◦Efectueaza studii CDMA (code division multiple access) si intocmeste propunerile de migrare a abonatilor, de pe suport cupru, pe suport Fibra Optica sau CDMA.
◦Mentine evidenta perechilor defecte, identifica solutiile de remediere si inainteaza propunerile catre seful de departament.
◦Asigura interfata intre seful de centru si constructorii agreati pentru lucrarile de interventie in reteaua de acces. Obtine autorizatiile de interventie/ reparatii de la autoritatile locale.
◦Efectueaza predarea de amplasament catre tertii ce executa lucrari in reteaua de telecomunicatii sau catre tertii ce exuta lucrari civile urmare avizelor tehnice favorabile.
◦Participa la Comisiile de Acord Unic organizate de autoritatile locale.
◦Colecteaza si transmite date tehnice privind amplasarea retelelor de telecomunicatii, colectivelor responsabile pentru emiterea Avizelor Tehnice, cand sunt solicitari.
◦Asigura suport sefilor de compartimente la recepta calitativa a lucrarilor executate de terti.
◦Asigura activitatile de: informare, raportare si documentare, privind solutionarea pe probleme tehnice si operationale intre departament si clientii interni.
◦La solicitarea personalului compartimentelor de inventariere resurse, efectueaza verificari in teren si acorda suport privind completarea planselor.
◦Participa la activitatea de asignare si incadrare in limite de functionare servicii, in cazul cererilor din locatiile fara zonare, sau cu zonare incompleta.
◦Participa la activitatea de etichetare a cablurilor instalate pe stalpii de energie electrica, in vederea inventarierii.
◦Participa la activitatile de inventariere a retelei, la solicitarea autoritatilor locale.
◦Raspunde de modul de lucru cu informatiile clasificate si personale in conformitate cu legislatia in vigoare
◦Participa la instruiri si isi insuseste normele de securitate a muncii si apararea impotriva incendiilor (norme privind folosirea focului deschis si a fumatului in unitate), respecta regulile si procedurile specifice de securitate in munca si respecta masurile care asigura supravegherea corespunzatoare a sanatatii.


CERINTE

Studii:
◦Specifice de telecomunicatii (minim scoala tehnica de telecomunicatii)

Experienţa în muncă:
◦Minim 3 ani experienta in domeniul telecomunicatiilor

Cunoştinţe, Aptitudini & Abilităţi:
◦Cunostinte minime de limba engleza
◦Cunostinte de ms office
◦Orientare spre client
◦Abilitati de integrare si lucru in echipa
◦Carnet de conducere


DESCRIEREA FIRMEI

Telekom Romania este un brand de telecomunicaţii nou și dinamic, care oferă servicii de telecomunicaţii fixe şi mobile complete, inovatoare, simplificate și personalizate pentru o comunitate vastă de clienți, cu peste 10 de milioane de contracte de servicii.

Prin cei doi operatori, Telekom Romania Mobile Communications şi Telekom Romania Communications, Telekom Romania oferă servicii integrate de telecomunicații, astfel încât clienţii să beneficieze de o experiență completă şi plină de satisfacţii: servicii de voce și date mobile 3G și 4G mobile, telefonie fixă tradițională, internet de mare viteză și televiziune pe mai multe tehnologii, inclusiv IPTV precum și conținut de înaltă calitate și exclusivități. Pentru clienţii business, noul brand este promisiunea unor soluții IT & C la cheie, care să sprijine companiile să devină mai competitive și mai agile.

Telekom Romania este un brand din familia Deutsche Telekom, prezent în 51 de țări de pe cinci continente, cu peste 143 de milioane de clienţi de telefonie mobilă, 31 de milioane de clienţi de servicii fixe şi peste 17 milioane de linii de broadband din întreaga lume. Brandul este prezent pe piaţa românească din 2014, după rebranding-ul comun al COSMOTE România și Romtelecom.