Asistenta clienti
Esti candidat? Cauta job
Locuri de munca

Ai pana in 26 ani? Ai peste 45 de ani? Stiai ca statul sprijina categoriile vulnerabile formate din oameni care isi gasesc mai greu un loc de munca?

Foarte multi candidati ne semnaleaza ca CV-ul cu care au aplicat nu a fost deschis de catre angajatori sau daca a fost deschis nu i-a contactat nimeni pentru un interviu.

Motivele pot fi multe, dar s-au gandit, printre altele, ca unul dintre acestea ar putea sa fie si varsta trecuta in CV.

Chiar daca in anuntul de angajare nu este specificata o varsta, pentru ca ar fi un element discriminatoriu, multe dintre CV-uri sunt filtrate si in functie de varsta.

Potrivit reglementarilor legislative in vigoare, statul ofera stimulente financiare angajatorilor care incadreaza in munca persoanele mai tinere, fara experienta, absolventi ai unor institutii de invatamant (gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat sau particular) sau persoanele mai in varsta.

Statul subventioneaza angajatorii care ofera un loc de munca tinerilor cu risc de marginalizare sociala datorita varstei de pana la 26 de ani sau persoanelor cu handicap, precum si somerilor in varsta de peste 45 de ani sau somerilor care sunt parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale.

Recomandarea pentru cei care au peste 45 de ani si nu isi mai gasesc un loc de munca este sa fie deschisi pentru reconversia profesionala, care sa-i ajute sa-si redefineasca parcursul profesional si sa se reintegreze cu succes pe piata muncii.

 

Surse legislative:

Legea 76/2002 actualizata 2015 - Legea Somajului 2015

Publicat de Myjob.ro la data de 25 februarie 2016

Rating articol:

Puneti un link catre acest articol adaugand pe site-ul dvs codul de mai jos:

Acest material este proprietatea Myjob.ro si nu poate fi reprodus sau distribuit fara acord prealabil.
Articolul poate fi citat integral sau partial numai cu specificarea sursei si link catre www.myjob.ro