< Inapoi la Comunicate

Romanii, tot mai stresati la job - motivele: salariul si sefii

Postat de Myjob la data de 18 noiembrie 2010


Aproape o treime dintre romani (30,93%) se declara stresati de salariul pe care il au la locul de munca, in timp ce un sfert dintre angajati (24,66%) considera seful cel mai important factor de stres la job – acestea sunt rezultatele celui mai recent studiu realizat de site-ul de recrutare  Myjob.  

Romanii intervievati pe www.myjob.ro cred ca mediul de lucru constituie un factor de stres in proportie de 20%, pe cand alti 17,41% dintre participantii la studiu afirma ca sunt stresati de programul de munca. Conform Myjob, angajatii sunt cel mai putin deranjati la job de ceilalti colegi, acestia reprezantand un factor de stres doar pentru 7 procente dintre cei chestionati.

Intr-un sondaj similar efectuat in prima parte a lunii noiembrie 2009, respondentii declarau in proportie de 47,96% ca nu sunt deloc stresati la locul de munca, iar pentru ceilalti, principalul factor de stres era mediul de lucru (16%), urmat de salariu (13%) si sef (11%).

Studiul Myjob s-a desfasurat online la nivel national, in intervalul 25 octombrie-15 noiembrie 2010, pe un esantion reprezentativ de 3523 de respondenti. Rezultatele releva ca barbatii sunt stresati intr-o mai mare masura de salariu decat femeile (33%, respectiv 25%), care acorda o mai mare importanta mediului de lucru (29%). Seful constituie factorul predominant de stres pentru respondentii cu studii superioare si postuniversitare, in timp ce salariul este sursa de griji pentru angajatii cu studii medii si cei cu specializari de tip doctoral sau MBA.

Angajatii din Audit nu sunt deloc stresati de salariu si program, ci de sefi (40%), conditii (40%) si colegi (20%), in timp ce lucratorii din industrie usoara/confectii se plang de mediul de lucru (42,35%). Cum era de asteptat, angajatii din Guvern/Institutii sunt deranjati de salariu in proportie de peste 45%, urmati de cei care lucreaza in agricultura si silvicultura (42%), serviciul militar/ paza si protectie (38,2%). Interesant este ca si angajatii din IT&C, precum si petrochimistii sunt stresati tot de salariu, in timp ce romanii care lucreaza in educatie declara factori de stres la job seful si mediul de lucru.

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti