Obiectivul de cariera din CV spune totul despre tine

Obiectivul de cariera din CV-ul tau poate reprezenta sansa de a obtine un interviu de angajare. Unii recrutori selecteaza CV-uri in functie de obiectivul de cariera, pentru a alege doar acei candidati potriviti cu planul de afaceri al companiei.

Obiectivul de cariera din curriculum vitae subliniaza trei aspecte in cautarea unui job:

  • iti clarifica pozitia cu privire la tipul de job dorit pentru dezvoltarea carierei proprii;
  • sugereaza recrutorului care sunt aptitudinile tale de cariera;
  • exprima beneficiile pe care le astepti de la job si totodata ce poti oferi companiei.

Ce sa scrii la sectiunea Obiectiv de cariera din CV:

1. Include o titulatura de job

Evita fomulari de genul “doresc o cariera in marketing” intrucat ele sugereaza doua lucruri: fie nu cunosti tipurile de locuri de munca din domeniu, fie iti cauti cu disperare un job si ai accepta orice pozitie. Aceasta atitudine nu este una benefica dezvoltarii carierei.

2. Defineste jobul dorit

Atunci cand treci obiectivul de cariera in CV, ia in considerare jobul pentru care aplici. Este de preferat sa folosesti aceeasi titulatura de job utilizata de companiei in anunt si sa exprimi obiectivul de cariera prin sugestia unor aptitudini care raspund cerintelor jobului.

3. Fa aluzie la competentele de cariera

In descrierea jobului, recrutorul indica aptiudini necesare. Ia in considerare acest aspect cand iti prezinti obiectivul de cariera. Spre exemplu, poti puncta anumite experiente sau certificate obtinute in urma unor cursuri: “Doresc sa obtin un job de manager de raion, bazandu-ma pe experienta anterioara in domeniu si folosind aptitudinile de bun organizator etc.”

4. Evita generalitatile!

Este mai bine sa te documentezi cu privire la job inainte de a face cunoscut angajatorului obiectivul de cariera. Foloseste formulari de genul in redactarea obiectivului de cariera: “Imi doresc un job de inginer in care sa utilizez cei 10 ani de experienta in domeniu etc.”

5. Atentie la greselile gramaticale!

Ca in orice document, fie el CV, scrisoare de intentie sau parte a CV-ului, precum obiectivul de cariera, acuratetea gramaticala este foarte importanta, deoarece vorbeste despre educatia ta. Totodata, foloseste un stil neutru, evitand utilizarea prea frecventa a pronumelui “eu”, potrivit mai degraba in cazul unui model de scrisoare de intentie.

6. Fii realist in ceea ce priveste propria cariera!

Obiectivul de cariera exprima punctul la care doresti sa ajungi, bazandu-te pe experienta, abilitatile practice, educatia si competentele dintr-un anumit domeniu. Incearca sa nu promiti mai mult decat poti oferi, dupa ce obtii un job, trebuie sa il si pastrezi!


Cei care au citit acest articol au mai citit si:

Nu uita de obiectivul de cariera!
 
9 greseli frecvente intr-un curriculum vitae

Publicat de Myjob la data de 8 ianuarie 2008

Rating articol:

Puneti un link catre acest articol adaugand pe site-ul dvs codul de mai jos:

Acest material este proprietatea Myjob.ro si nu poate fi reprodus sau distribuit fara acord prealabil.
Articolul poate fi citat integral sau partial numai cu specificarea sursei si link catre www.myjob.ro

Te duci la munca atunci cand esti bolnav?

pentru a vedea rezultatele.