Model scrisoare de intentie

 
Cand transmiti prin e-mail un CV catre un posibil angajator este de preferat sa atasezi si o scrisoare de intentie. Aceasta scrisoare de intentie este un document oficial (poate fi numita scrisoare de afaceri) si stilul ei este important.
 
De retinut ca o scrisoare de intentie apartine procesului de cautare a unui job si ca reprezinta de asemenea un instrument de relationare cu reprezentatul companiei. Aceasta ofera candidatului oportunitatea de a face o introducere, de a-si manifesta interesul atat pentru pozitia vacanta cat si pentru companie, precum si de a atrage atentia angajatorului asupra abilitatilor si calificarilor detaliate in CV.

O scrisoare de intentie este si un prim pas in a demonstra nivelul abilitatilor de comunicare, precum si o invitatie adresata angajatorului de a stabili o intalnire, un interviu de angajare, in care sa poata afla mai multe despre candidat.
 

Iata un model de scrisoare de intentie pentru un tanar absolvent:

Nume candidat,
Bucuresti, str..., nr...
15.03.2007

Nume companie,
Bucuresti, str...., nr....

In atentia departamentului Resurse Umane

Stimata/te Doamna/Domn,

Ma adresez dumneavoastra cu intentia de a-mi manifesta interesul pentru postul de ''...junior'' postat de compania dvs. pe site-ul Myjob. Am absolvit recent Facultatea de Mecanica din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti, iar cunostintele mele teoretice le consider potrivite pentru acest post vacant, avand astfel oportunitatea de a incepe o cariera in domeniul proiectarii sistemelor.

Pe perioada studiilor am fost membru in diferite echipe de proiect, dezvoltandu-mi abilitatile de comunicare si lucru in echipa. Cunostintele mele avansate de AutoCad si Visio pe care le-am exersat in cadrul acestor proiecte ofera garantia ca sunt persoana potrivita pentru acest job.

Consider ca stagiul de practica realizat in cadrul companiei ...in vara anului 2006 a fost pentru mine o sansa deosebita de verificare a cunostintelor teoretice dobandite in anii de studiu. In anul 2005 am obtinut atestatul CAE, ceea ce ma califica pentru cerintele postului dumneavoastra de cunoastere avansata a limbii engleze. Vizitand site-ul companiei am observat ca exista sanse reale pentru mine de a-mi atinge obiectivul de cariera si anume de a fi membru al unei organizatii puternice orientata catre tehnologii noi.

Atasat acestei scrisori va transmit CV-ul meu si, in speranta ca v-am convins in privinta calificarilor mele, astept cu interes o intalnire in care sa pot detalia si alte aspecte ale abilitatilor mele. Ma puteti contacta telefonic la numarul xxx/xx xx xx sau pe adresa de e-mail... Imi manifest un deosebit interes pentru a discuta cu dumneavoastra.

Cu respect,
Nume candidat

Cum adaptezi modelul de scrisoare de intentie la situatia ta?

Dupa cum vezi, 3-4 paragrafe sunt suficiente pentru o scrisoare de intentie. Care sunt cele mai importante ''ingrediente'' pe care trebuie sa le contina o scrisoare de intentie?

1. Legatura cu postul vizat - explica intr-o scrisoare de intentie cum si de unde ai aflat de post si manifesta-ti interesul pentru oferta de job.

2. Motivul pentru care te-ar angaja - analizeaza care e punctul tau forte! Unde ai mai lucrat ceva asemanator? Ce poti sa faci pentru ei? Care sunt problemele pe care poti sa le rezolvi? Scrie totul intr-o scrisoare de intentie.

3. Motivatia ta de a munci - de ce vrei sa muncesti la ei! De ce iti place domeniu si mai ales de ce ei si nu altii. O scrisoare de intentie este ideala pentru a motiva alegerea.

4. Pasul urmator - incheie orice scrisoare de intentie cu ceea ce astepti: un telefon sau un e-mail pentru stabilirea unei intalniri.

Pentru paragrafele 2 si 3 foloseste-ti CV-ul ca inspiratie pentru o scrisoare de intentie, in special sectiunea abilitati si obiectivul de cariera. Si nu in ultimul rand, intr-o scrisoare de intentie exprimarea trebuie sa fie coerenta, usor de urmarit si mai ales optimista.

Publicat de Myjob la data de 25 iunie 2007

Rating articol: Descarca articolul in format pdfpdf

Puneti un link catre acest articol adaugand pe site-ul dvs codul de mai jos:

Acest material este proprietatea Myjob.ro si nu poate fi reprodus sau distribuit fara acord prealabil.
Articolul poate fi citat integral sau partial numai cu specificarea sursei si link catre www.myjob.ro

Te duci la munca atunci cand esti bolnav?

pentru a vedea rezultatele.