ARTICOLE

Ce spun recruiterii ca trebuie sa faci la interviu

Ce spun recruiterii ca trebuie sa faci la interviu
Un lucru este cert in legatura cu procesul de recrutare – lasa prea mult loc pentru speculatii. Fie ca au obtinut sau nu jobul, cei mai multi dintre candidati vor sa stie de ce. De ce ai fost ales in locul altuia sau mai degraba de ce nu ai fost ales? A fost din cauza experientei, a atitudinii, a raspunsurilor la interviu?



Managerii de resurse umane sunt cei care cunosc cel mai bine motivele. Citeste ce spun specialistii ca ar trebui sa faci ca sa fii angajat:

1. mesajul de multumire pentru interviu – fie ca este sub forma unui telefon sau e-mail, faptul ca oferi o reactie pozitiva ca urmare a intalnirii este apreciat de catre recruiteri.

2. discursul din timpul interviului de angajare trebuie sa fie unul cat mai lipsit de replici standard – in general, articolele prin care esti invatat cum sa raspunzi la intrebarile de la interviu sunt doar exemple de la care poti porni ca sa personalizezi si sa adaptezi raspunsurile.

3.  intrebarile pe care le pui in timpul interviului trebuie sa fie cat mai pertinente si sa exprime nu numai interesul legat de beneficii, dar si faptul ca te-ai interesat cu privire la companie.

4. onestitatea este apreciata la interviul de angajare. Incearca sa spui adevarul si nu sa dai doar raspunsuri pe care crezi ca managerul vrea sa le auda, acest lucru iti exprima caracterul.

5. increderea in sine este importanta, insa exista o linie foarte fina intre incredere si aroganta. Ai grija sa te promovezi, insa lasa la latitudinea angajatorului sa decida daca esti cel mai bun.

6.  atitudinea pe care o ai la un interviu face diferenta atunci cand managerul decide cine va fi angajat. O atitudine pozitiva si niste valori similare cu cele ale companiei atarna greu in cazul angajarii.

7. dorinta exprimata verbal de a lucra la acea companie unde sustii interviul si in acel job specific. Chiar daca tie ti se pare logic ca, de vreme ce ai aplicat si te prezinti la intalnire, esti interesat de companie si de job, managerii vor sa auda lucrul acesta.

8. compatibilitatea cu valorile companiei, pasiunea pentru un anumit produs/serviciu al respectivei organizatii si credinta ca acel job poate fi transformat intr-o misiune personala, nu doar o sursa de venit. Incearca sa strecori aceste idei in discutia pentru interviu si sansele tale de angajare sporesc.

9. raspunsurile la interviu pot da angajatorului indicii cu privire la personalitatea ta si la felul in care te-ai putea potrivi cu viitorii colegi. De aceea poti primi intrebari mai neobisnuite, precum: Daca ai fi o bomboana, ce fel de bomboana ai fi?