Asistenta clienti
Esti candidat? Cauta job
Locuri de munca

"Merge si asa", principalul semn al organizatiilor nesanatoase

Cultura lui „merge si asa” (neperformanta acceptata) este principalul semn al unei companii nesanatoase, sunt de parere peste 33% dintre participantii la cel mai recent sondaj Myjob.ro. O treime (30,3%) dintre respondenti considera ca rolurile si responsabilitatile neclare ale angajatilor sunt un semnal important de „boala” in organizatie. 

Deciziile cheie luate fara consultarea celor direct afectati reprezinta un semn clar al unei organizatii nesanatoase pentru 20% dintre persoanele participante la sondaj, in timp ce 14,5% se plang de lipsa de feedback din partea conducerii. Aproape 2% vad o problema importanta in implicarea angajatilor in training-uri fara o analiza anterioara a nevoilor.

Domeniile cel mai bine reprezentate in care respondentii activeaza sunt vanzari, productie, banci/finante, inginerie si alimentatie/comert.

In ceea ce priveste experienta, cei mai multi dintre participanti au 10-20 de ani in campul muncii (24%), urmati indeaproape de cei cu 5-10 ani de experienta (21%) si de cei cu un nivel de cariera de 3-5 ani (16%).

Si reprezentantii companiilor au aceeasi viziune cu privire la semnele unei organizatii nesanatoase. Acestia considera, printr-o voce majoritara, ca responsabilitatile si rolurile neclare afecteaza cel mai mult sanatatea unei organizatii (31,5%). 27,5% vad cultura lui „merge si asa” ca principal semn al unei companii nesanatoase.

Pentru 15,6%, angajatii care vorbesc in termeni de „ei” si nu „noi” reprezinta o amenintare serioasa la sanatatea companiei, iar 13,7% dintre respondentii angajatori considera ca lipsa de feedback din partea conducerii este semnul principal de „boala”. Aproape 10% dintre angajatorii participanti cred ca deciziile cheie luate fara consultarea celor direct afectati ar trebui sa traga prima oara un semnal de alarma si doar 2% considera implicarea angajatilor in training-uri fara o analiza anterioara a nevoilor o problema principala.

Cei mai multi respondenti sunt reprezentanti ai unor companii din domeniile Resurse Umane, IT Software si  Marketing.

Sondajul Myjob.ro a fost realizat online in perioada 15 martie – 15 aprilie 2012, pe un esantion de 2460 respondenti din randul candidatilor la joburi si 153 de reprezentanti ai companiilor angajatoare.

Publicat de Myjob la data de 9 mai 2012

Rating articol:

Puneti un link catre acest articol adaugand pe site-ul dvs codul de mai jos:

Acest material este proprietatea Myjob.ro si nu poate fi reprodus sau distribuit fara acord prealabil.
Articolul poate fi citat integral sau partial numai cu specificarea sursei si link catre www.myjob.ro