Locuri de munca in 2013: se cauta specialistii in vanzari si inginerii

Domeniile in care se prefigureaza oferte importante de locuri de munca in 2013 sunt: vanzarile, IT software si inginerie/tehnologie. De asemenea, daca esti interesat sa lucrezi in domeniile medicina/farmacie, telecomunicatii sau restaurante/hoteluri/catering, vei avea posibilitatea sa gasesti mai usor un job deoarece si aici numarul de oferte de munca se estimeaza a fi mare.

Top 5 domenii care ofera locuri de munca in 2013

  • Vanzari
  • It software
  • Inginerie tehnologie
  • Medical/farmacie
  • Serviciu clienti

La fel ca si in 2012, cand  numarul locurilor de munca disponibile a inregistrat cresteri, prognoza pentru 2013 este tot una pozitiva, estimandu-se ca numarul de locuri de munca sa arate o tendinta ascendenta in continuare.

In acelasi timp, competitia pentru locurile de munca disponibile poate creste prin revenirea in tara a unui numar mai mare de muncitori romani care au lucrat in strainatate, in tari in care somajul este in crestere.

Orasele cu cele mai multe oferte de munca in 2013

Pe primul loc in topul oraselor cu oferta mare de locuri de munca in 2013 va ramane Bucurestiul, urmat de judete precum Cluj, Timis, Brasov, Iasi, Sibiu si Prahova.

In Bucuresti, oferta de locuri de munca in 2013 va fi mare in continuare pe segmentele de vanzari, it software si inginerie/tehnologie. La Cluj se asteapta un numar important de locuri de munca pentru vanzari, it software si productie. Situatia domeniilor cu cele mai multe locuri de munca in 2013 pentru Timis este similara cu cea din Bucuresti. Pentru Brasov, la aceeasi lista de domenii, se adauga si ofertele de munca in transport si productie.

In Iasi, vanzarile, it software si domeniul medical vor genera cele mai multe locuri de munca in 2013. Sibiu si Prahova vor oferi multe locuri de munca specialistilor in vanzari si inginerilor.

Evident, oferta de locuri de munca in 2013 nu se restrange la orasele si domeniile mentionate mai sus. Domeniile banci finante, contabilitate sau arhitectura/constructii/amenajari vor absorbi un numar important de personal calificat.

Pentru a fi la curent cu evolutia si tendintele pietei, urmareste siteul myjob sau creeaza-ti o alerta de joburi folosind criteriile de care esti interesat. Mult succes!

Publicat de Myjob la data de 13 noiembrie 2012

Rating articol:

Puneti un link catre acest articol adaugand pe site-ul dvs codul de mai jos:

Acest material este proprietatea Myjob.ro si nu poate fi reprodus sau distribuit fara acord prealabil.
Articolul poate fi citat integral sau partial numai cu specificarea sursei si link catre www.myjob.ro

Te duci la munca atunci cand esti bolnav?

pentru a vedea rezultatele.