Cum am reusit sa ma angajez

Am ramas fara loc de munca acum 8 luni, dupa ce firma unde lucram de doi ani a intrat in faliment. Vestea m-a luat usor pe nepregatite, pentru ca nu existasera semne pana la momentul “loviturii”. In primele saptamani nu am intrat in panica, eram sigur pe mine – studii superioare in domeniu, experienta de cativa ani, varsta pana in a doua tinerete.

Am inceput sa povestesc prietenilor necazul meu, sa urmaresc locurile de munca vacante si sa imi actualizez CV-ul. L-a inceput eram timid, aplicam la 1-2 joburi pe zi, fara niciun rezultat vizibil. Apoi, pe masura ce trecea timpul, am inceput sa trimit la cat mai multe anunturi, indiferent de domeniu sau cerinte, doar-doar m-o suna cineva. Intrasem in panica.

Intr-o dimineata, cand m-am trezit iarasi cu capul plin de tot felul de calcule despre cum sa imi dramuiesc mai bine ultimele finante, mi-am dat seama ca trebuie sa imi schimb strategia. Ca trimiterea de CV-uri in stanga si-n dreapta, la intamplare, nu se concretizeaza decat in frustrari si mai mari.

1. Am inceput sa analizez mai bine anunturile, sa vad unde m-as potrivi cu adevarat si unde nu. Mi-am dat seama, dupa ce mi-am comparat CV-ul cu alti candidati din aceleasi domenii de interes ca, inainte de a fi deschis si vizualizat, angajatorii vad cateva elemente esentiale din CV-ul meu – exeperienta totala si ultima scoala absolvita.

Era logic sa nu imi fie vizualizat CV-ul daca aceste doua elemente nu corespundeau cu cerintele lor.

2. Am decis sa adaptez CV-ul la fiecare anunt de job. Nu numai ca notam abilitatile care erau solicitate in anunt si pe care le detineam, dar pe care nu le-as fi considerat importante pentru alt job, dar cu ocazia aceasta imi si actualizam CV-ul si imi asiguram un loc mai bun in lista.

3. Chiar daca nu eram sigur daca sunt citite, m-am documentat si am scris si scrisori de intentie. Nu strica niciodata sa iti manifesti interesul.

Eforturile mele au inceput sa dea primele roade dupa ce, din 4 aplicatii, pentru 2 primeam e-mail ca mi-a fost vizualizat CV-ul. In doua saptamani am primit si primul telefon sa ma prezint la interviu.

4. Primele interviuri au decurs bine din punctul meu de vedere, insa nu s-a concretizat nimic. Am primit doar doua telefoane (din sase interviuri si multe aplicatii facute cu cap) prin care mi se spunea ca nu am fost acceptat. M-am gandit ca lucrurile incep totusi sa se miste, daca oamenii de resurse umane isi dau osteneala sa te si sune dupa. Abia la al saptelea interviu am si primit o oferta decenta, pe care am acceptat-o. Acum sunt angajat, dupa 8 luni de stat fara job.

A fost dificil, ar fi fost mai bine daca m-as fi pregatit si as fi fost mai interesat de la inceput. Poate ca as fi scurtat intervalul de somaj cu cateva luni bune. Acum sunt insa in garda pentru orice evantualitate. Am un job decent, insa urmaresc in continuare piata, nu se stie niciodata ce iti rezerva viitorul.

Daniel Voinescu, broker, Brasov
 
Tu ce strategie ai?

Publicat de Myjob la data de 22 iunie 2010

Rating articol:

Puneti un link catre acest articol adaugand pe site-ul dvs codul de mai jos:

Acest material este proprietatea Myjob.ro si nu poate fi reprodus sau distribuit fara acord prealabil.
Articolul poate fi citat integral sau partial numai cu specificarea sursei si link catre www.myjob.ro

Te duci la munca atunci cand esti bolnav?

pentru a vedea rezultatele.