ARTICOLE

Locuri de munca la care mergi de placere

Locuri de munca la care mergi de placere

Exista locuri de munca invidiate de multi dintre noi, locuri de munca placute, amuzante si, de multe ori, si bine platite. Care sunt cele mai vanate locuri de munca si cat poti castiga lucrand intr-un asemenea job? Iti oferim mai jos o lista de locuri de munca la care poate te-ai gandit ca ti s-ar potrivi si ai vrea sa le incerci.

Cine a spus ca nu exista locuri de munca placute? Exista nenumarate joburi care iti permit sa te duci de placere la munca, ramane de vazut si cat de multumit esti de banii primiti. A gasi un job care sa iti placa echivaleaza cu a nu simti ca muncesti.

Locuri de munca cu potential

Somelier

Unul dintre locurile de munca ridicate la rang de arta este cel de somelier, profesie care presupune, in linii mari, degustarea de bauturi, in speta vinuri. In spatele acestui job placut si ravnit sta insa o intensa munca de perfectionare, pentru ca notorietatea profesiei implica responsabilitate. Restaurantele de lux au somelier propriu, iar salariul este corelat cu vechimea in domeniu si profesionalismul afisat.

Organizator de nunti

Un job preponderent pentru femei, dar nu obligatoriu. Dintre numeroasele locuri de munca, a fi organizator de nunti si a pune la punct logistica unui eveniment de asemenea amploare iti ofera satisfactia muncii si placerea lucrului dus pana la capat. Un organizator de nunti castiga, per eveniment, aproximativ 20-30% din costul nuntii.

Agent de turism

Poti opta intre cele doua locuri de munca de profil care pot fi efectuate intr-o agentie de turism: fie alegi un job de ghid turistic, care iti permite sa vizitezi locuri si sa vorbesti oamenilor despre ele, fie alegi sa lucrezi la birou, rezervand camere de hotel, zboruri si restaurante si facand recomandari turistilor. Salariul nu este unul foarte mare, insa poti avea reduceri la transport sau cazare cand pleci in vacanta.

Bucatar

Dintre locurile de munca traditionale, jobul de bucatar este unul de prima mana, transformat in arta la restaurantele care se respecta. Cu cat te desavarsesti in arta gastronomiei, cu atat vei fi mai bine platit si vei avea recunoasterea muncii tale. In plus, degustatul face adesea toti banii.

Client misterios

Daca ai visat la cariera de spion, dar ti-a fost teama de consecinte, iata o alternativa legala care iti poate oferi ceva adrenalina. Platite la proiect, locurile de munca ca si client misterios/incognito inseamna sa mergi sa iti faci cumparaturile sau sa soliciti servicii la o anumita companiei, pentru ca mai apoi sa apreciezi calitatea acestora. Chiar compania careia ii “spionezi” angajatii te va plati.

Agent sportiv

In acest job vei avea de lucrat cu banii. Negocierile si afacerile din culise, precum si mentinerea unei bune imagini a clientului vor fi specialitatea ta. Cu cat notorietatea sportivului este mai mare, cu atat si salariul tau creste.

Locurile de munca placute si vanate difera totusi de la persoana la persoana, in functie de pasiunile si pregatirea fiecaruia. Cu cat iti place mai mult jobul pe care il faci cu atat mai bine iti vei gestiona ziua de munca si viata personala.