ARTICOLE

Alege sa candidezi la cele mai bune oferte de joburi

Alege sa candidezi la cele mai bune oferte de joburi

Numeroasele oferte de joburi pot crea confuzie in randul celor care isi cauta un loc de munca. Afla cum sa alegi dintre ofertele de joburi pe acelea care te vor ajuta in dezvoltarea propriei cariere.

1. Cum arata jobul pe care il doresti?

Cand incepi cautarea printre ofertele de joburi este bine sa ai clar conturat tipul de job vizat. Ia in considerare urmatorii factori:

  • tipul de job, domeniul preferat, firma ideala;
  • progresul pe care il poti face in cariera prin promovare in alte joburi de la aceeasi firma, conditii de munca, dezvoltare profesionala;
  • beneficiile jobului, bonusurile, salariul;
  • cultura organizationala a firmei, perioada de concediu, deplasarile in interes de serviciu;
  • amplasamentul companiei.

Daca ai primit doua oferte de joburi, scrie pe o foaie avantajele si dezavantajele fiecarui job, in functie de propriile criterii. Vei fi ghidat catre decizia potrivita.

2. Cere timp pentru a te decide

Ai fost sunat in aceeasi zi de doua firme care te-au anuntat ca ai obtinut acel job pentru care ai participat la interviu. Ai nevoie de putin timp pentru a sti care dintre ofertele de joburi ti se potriveste. Te poti orienta dupa doua abordari:

  • ceri un ragaz de doua zile pentru a te consulta cu familia in ceea ce priveste schimbarea de job;
  • soliciti o intalnire cu managerul de department pentru o mai buna cunoastere a cerintelor jobului.

3. Invata sa spui nu

Ai acceptat deja una dintre ofertele de joburi. Este momentul sa refuzi celelalte firme la ale caror interviuri de angajare ai fost. Diplomatia cu care vei face acest lucru iti va lasa o usa deschisa. Incearca un astfel de discurs: “Apreciez oferta de munca a firmei dumneavoastra si, desi am primit un alt job care se potriveste mai bine telurilor mele din prezent, vreau sa va spun ca sunt cu adevarat impresionat de oamenii din companie pe care am avut ocazia sa ii intalnesc.”

Ai nevoie de curaj si de o buna cunoastere a propriilor interese pentru a alege dintre multiplele oferte de joburi. Ia in considerare toate aspectele postului, consulta-te cu familia sau prietenii si urmareste in continuare sugestiile Myjob pentru a fi cat mai aproape de jobul dorit.