ARTICOLE

Sugestii utile pentru a obtine un job excelent

Sugestii utile pentru a obtine un job excelent

Exista persoane pentru care cariera este un lucru esential in viata, ii implineste si le da satisfactia efortului depus. Cel care lupta pentru a obtine un job bun, unde sa se faca remarcat si sa poata sa isi puna in valoare abilitatile, trebuie sa urmeze cativa pasi esentiali pentru a fi sigur de succesul sau.

Iata ce poti face pentru a gasi un job care sa fie placut si care sa te si ajute in construirea carierei:

Primul pas in construirea unei cariere

Inainte de toate, analizeaza situatia in care te afli. E posibil sa realizezi ca esti pe drumul cel bun, desi nu esti 100% multumit de actualul job. Axeaza-te pe ceea ce poti face si mai putin pe ceea ce nu depinde de tine. De exemplu, poti imbunatati nejunsurile actualului job? Ce poti face pentru a face performanta si pentru a fi promovat? Daca situatia pare fara iesire, te poti intreba, pe buna dreptate, cum poti obtine un alt job.

Afla ce te motiveaza

Orice schimbare necesita energie. Fie ca vrei sa faci niste schimbari la actualul job, fie ca iti cauti altul nou, trebuie sa treci peste senzatia de oboseala si peste lipsa de chef care te incearca atunci cand te gandesti la cate ai de facut. Motivatia e sursa ta de energie. Cauta sa afli care e motivatia ta pentru a munci.

Cum se cauta un job mai bun

In primul rand, informeaza-te. Afla tot ce se poate despre un domeniu sau o companie si abia apoi cauta un loc de munca pe placul tau. Daca incerci sa ignori minusurile, mai devreme sau mai tarziu ele vor iesi la suprafata si tu vei avea de suferit.

O cariera se obtine prin munca

Multi isi doresc o cariera de succes, dar nu oricine este dispus sa depuna efort pentru a o construi. Orice formula care iti promite succesul imediat, fara efort si fara munca, este o mare pacaleala, dar poti gasi laturi care iti plac in ceea ce faci! Poti sa faci din munca ta un hobby si sa te simiti bine in echipa cu care lucrezi. Trebuie doar sa depui putin efort si sa fii entuziast.

Poti obtine un job de vis

Daca iti doresti un job bun, nu te impiedica de pretexte de genul: “sunt prea batran”, “nu am calificarile necesare”, “nu ma descurc la interviuri”. Realizarea unui plan de cariera care sa duca la un astfel de job cere timp si munca! Trebuie sa te cunosti, sa stii ce vrei, sa cunosti piata. Efortul depus iti va fi pe deplin rasplatit atunci cand vei obtine acel job care sa-ti placa in cea mai mare parte a timpului si care sa satisfaca majoritatea necesitatilor tale.

Avand in vedere ca implinirea prin munca si castigarea unui loc in societate sunt elemente esentiale ale unei vieti multumitoare, orice candidat ar trebui sa caute jobul ideal, care sa il faca sa se simta implinit.