ARTICOLE

Un CV de succes in 5 pasi

Un CV de succes in 5 pasi

Cand pornesti in cautarea unui job, trebuie sa te inarmezi cu un curriculum vitae si cu o scrisoare de intentie care sa te scoata din anonimat. Pune-ti la punct CV-ul urmand sugestiile de mai jos.

1. Titulatura jobului poate fi edificatoare

CV-ul tau trebuie sa atraga atentia angajatorului in primele 5 secunde. Cea mai simpla cale este sa ilustrezi experienta la fostele locuri de munca, facand-o sa para cat mai aproape de jobul dorit acum. Astfel, daca in fisa postului erau mai multe atributii decat ar fi prevazut jobul in mod normal, trece in CV o titulatura mai avantajoasa pentru imaginea ta.

Fa acest lucru numai daca esti sigur ca viitorul angajator nu poate afla titulatura reala de la joburile anterioare.

2. Formatul CV-ului atrage atentia

Felul in care iti redactezi CV-ul trebuie sa atraga atentia asupra fostelor tale locuri de munca sau asupra unui anumit curs relevant pentru job. Subliniaza, ingroasa sau incadreaza intr-un chenar informatia pe care vrei sa o scoti in evidenta.

3. Continutul CV-ului te “vinde”

CV-ul poate fi scris in diverse stiluri. Foloseste un ton pozitiv si imbunatateste-ti imaginea. Spre exemplu, in loc sa scrii ca te-ai ocupat cu salarizarea, trece in CV ca ai facut salarizarea pentru peste 500 de angajati.

4. Foloseste cuvinte-cheie in CV

Identifica termenii pe care e bine sa ii utilizezi in CV analizand anuntul referitor la job. Noteaza ce ar fi relevant pentru recrutor sa vada in CV-ul tau si apoi redacteaza-ti curriculum vitae folosind cuvintele-cheie.

5. Anticipeaza intrebarile angajatorului

Chiar daca anuntul jobulului nu contine explicit toate responsabilitatile pe care le vei avea, incearca sa le identifici si noteaza abilitatile necesare in CV. Astfel, in descrierea jobului pentru o secretara nu se specifica neaparat ca trebuie sa aiba viteza de tastare. Anticipeaza intrebarile recrutorului la interviul de angajare si mentioneaza in CV ca tastezi peste 50 de cuvinte pe minut, spre exemplu.

Toate aceste sugestii iti pot imbunatati CV-ul si iti maresc sansele de a fi selectat pentru un interviu de angajare. Urmareste in continuare articolele noastre pentru a avea succes in dezvoltarea carierei.