ARTICOLE

Redacteaza un CV cu adevarat eficient

Redacteaza un CV cu adevarat eficient
Ti-ai notat elementele de baza din CV, precum aptitudinile si experienta, insa trebuie sa te asiguri ca CV-ul tau are acel “vino-ncoace” care ii face pe angajatori sa te cheme la un interviu.

CV-ul tau trebuie sa il faca pe cel care il citeste sa creada ca esti un produs vandabil, o persoana in care merita investit. Atunci cand vrei sa iti redactezi un curriculum vitae, tine minte obiectivele generale ale oricarei companii:

  • profit;
  • o cota de piata mai mare;
  • dezvoltarea afacerii;
  • crearea de noi produse/servicii.

In acest context, angajatorii vor cauta acele persoane care, prin jobul si aptitudinile lor, sa ii ajuta sa atinga astfel de obiective.



Chiar daca ai 2 luni sau 20 de ani de experienta in munca, regulile CV-ului sunt aceleasi:

  • arata ce ai facut sau ce potential ai ca sa realizezi;
  • tine minte ca realizarile sunt diferite pentru fiecare job;
  • scrie realizari concrete – procente de cresteri sau metode aplicate prin care ai economisit banii companiei;
  • pentru alte cazuri mai putin concrete, care nu pot fi legate de cifre, trebuie sa  demonstrezi prin exemple influenta pe care ai avut-o asupra unui proiect, partea care a depins de tine.

Atunci cand iti redactezi experienta de munca, alege cel putin un exemplu specific pentru fiecare job pe care l-ai avut si explica felul in care acea realizare a imbunatatit afacerea

Tine minte ca CV-ul iti obtine doar interviul, si nu locul de munca. Nu oferi prea multe detalii, incearca sa dai destule informatii ca sa trezesti curiozitatea. Angajatorul te va chema la interviu ca sa ii explici fata in fata de ce esti omul potrivit.

Nu aloca prea mult spatiu pentru realizarile care nu au legatura cu jobul pentru care aplici.

Managerii de resurse umane au citit toate cliseele din CV-uri, asa ca, pe cat posibil, incearca sa nu le repeti. Cand iti redactezi aptitudinile, da si exemple concludente, ca sa nu para doar vorbe goale. Spre exemplu, abilitati precum comunicare scrisa si orala, lucru in echipa sau orientat care rezultate sunt fara valoare daca nu sunt insotite de dovezi (argumente si exemple).