ARTICOLE

Esti pregatit pentru succes in cariera?

Esti pregatit pentru succes in cariera?

Doresti sa iti dezvolti cariera continuu si sa profiti de toate oportunitatile de la job? Exista cateva elemente indispensabile in reteta de succes in cariera, care se pliaza in functie de personalitatea si asteptarile tale. Citeste mai jos de ce ai nevoie pentru o cariera prolifica:

  • Ambitie 

Inainte de toate, trebuie sa iti doresti o cariera, pentru propria dezvoltare personala, nu pentru ca asa scrie in carti ca trebuie. Ce inseamna pentru tine sa ai succes si cum se aplica acest lucru la nivel de cariera? Ambitia se traduce prin dorinta de a fi cu un pas in fata celorlalti, de a iti construi cariera in fiecare zi: cursuri, traininguri, mentori.

In plus, valoarea la care se raporteaza o cariera tine si de recunoasterea externa: ai primit vreo oferta de job de la o firma concurenta? Ai fost promovat la job sau ti s-a marit salariul? Analizeaza bine aceste aspecte de cariera pentru a-ti da seama daca ambitia ta se transforma in fapte sau este doar scrisa in CV.

  • Informare

In orice cariera, cunoasterea inseamna putere, asa ca trebuie sa fii la curent cu toate noutatile din domeniul tau. Nu poti pretinde ca iti dezvolti cariera facand acelasi lucru zi de zi. Cauta sa te “innoiesti”, eviti astfel si monotonia de la job si devii un profesionist cu o cariera in ascensiune.

  • Demnitate

Mai mult decat ai crede, demnitatea merge mana in mana cu succesul in cariera si respectul celorlalti. Daca nu stii sa raspunzi unei provocari exista pericolul sa stagnezi in cariera.

  • Diplomatie

Relatiile interumane sunt, de multe ori, o parte foarte importanta in succesul de cariera. Atat timp cat stii cum sa interactionezi, sa pastrezi contactele si sa fii indeajuns de diplomat, ai toate sansele sa iti pui la punct o cariera bazata si pe recunoasterea celor din jurul tau. Adauga empatia, intelegerea avantajelor si dezavantajelor unei situatii si urmarirea obiectivelor proprii de cariera.

  • Rabdare

Ocaziile si rezultatele apar pana la urma, trebuie sa fii indeajuns de rabdator sa iti urmaresti planul de cariera.

  • Promptitudine

In construirea unei cariera trebuie sa fii in alerta pentru a nu pierde ocazii pretioase. A lua cuvantul intr-o sedinta, a propune propriile idei ca soluti, a accepta un job chiar daca nu te simti indeajuns de pregatit pentru el – acestia sunt pasii de zi cu zi in cariera.

  • Brand personal

Felul in care arati, te imbraci, vorbesti, gesturile, toate fac parte din imaginea ta. Si imaginea vinde. Asa ca imbraca-te si poarta-te pe masura succesului de cariera pe care ti-l doresti.

  • Curaj

Daca ramai “in banca ta” si crezi ca ti se vor intinde succesele la picioare, nu ai sanse prea mari sa iti dezvolti cariera. Toti oamenii mari au mers, la un moment data, impotriva curentului. Fii echilibrat in curajul tau si cariera ti se va contura din ce in ce mai pregnant, iar succesul nu va intarzia sa apara.